Buttercup

Buttercup

1 590 Ft

35 készleten

Cikkszám: BioV-TOK-RSkü41.
Kategóriák: , .
Buttercup SüTŐTÖK BIO VETŐMAG

A Buttercup sütőtök bio vetőmag termése sötétzöldtől zöldesfeketéig terjedő színű. Különleges, szinte kocka alakja van, melyen turbánszerű kalap “trónol”. A tök maga, picinek tűnik, de azért meghaladja az 1 kilót. Belül meleg-sötét narancssárga színű.

A Buttercup sütőtök húsa vastag, nehéz. Sütve selymesen lágy textúrájú. Kellemesen édes, de nem túl cukros, ezért fantasztikus alapanyag például levesekhez, currykhez és még sok más csodás ételkülönlegességhez. Egészen különleges az ízvilága és szinte mindenhez társítható. Egyszemélyes adag, egy tök-egy leves, akár a saját héjában is szervírozható.

Nagyon bőtermő, korai fajta. Egy tövön akár 20 termés is lehet. Az érett termés hosszan tárolható.

Futó típus, amelyet támrendszeren lógatva is nevelhető. Kiváló árnyékoló és nagyon dekoratív.

A Buttercup sütőtök magas hőmérsékletet és jó, tápdús talajt igényel.

Helyrevetés esetében a karógyökere mélyre hatol, eléri a 80-110 centiméteres mélységet is, hajtásrendszere pedig leginkább az uborkáéhoz hasonlít. Termeszthetjük támrendszer mellett, de támrendszer nélkül is. Kelés után nagyjából 30-40 centiméteres magassági nő felfelé, ha eléri ezt a magasságot, akkor lefekszik.

Érdekesség, hogy a termésüregben található magvak 7-8 évig is megtartják csírázóképességüket és második évben jobban kelnek mint közvetlenül a magfogás után.

Vetés szabadföldbe: április első fele-április végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: szeptember első felétől október végéig

Tartalom:  8 db mag

Ezermagtömeg: 174,00 g

A Buttercup SÜTŐTÖK BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Biogazdálkodásban a helybe, fészekbe vetés jobb, mert palántaneveléssel csak minimálisan hozható előre a termésérés, viszont a palánták sérülékenyebbek és gyökerük kevésbé erős és melyre hatoló.

A Buttercup sütőtök nagy tápanyagigényét a tápelemeket folytonosan leadó szerves trágyával elégíthetjük ki a legjobban. Ha nincs módunkban az egész területet trágyázni, akkor feltétlenül fészekbe vessük, azaz ültetés előtt 2 héttel a kijelölt és kiásott fészkekbe tegyünk egy lapátnyi (bio) trágyát, majd temessük vissza, hogy megülepedjen a gödör talaja. Erre a célra tökéletesen megfelel Orgevit fermentált bio trágyánk is.

Az ellenálló tökfajtáknál, beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit az új AMAZON bacillus mojavensis készítményünkkel teljesen el tudunk kerülni.

Javaslom már a mag elvetésekor megforgatni kevés Amazon porban, így csírázástól fogva védett lesz a növény gyökérzete. Később még kétszer-háromszor javasolt permetezni Amazonnal 10-20 g/10 liter dózisban.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.