A búzacsíra kiváló méregtelenítő, gyulladáscsökkentő hatású, kedvezően befolyásolja az anyagcserét. Segít a daganatos megbetegedések megelőzésében és terápiás hatású annak utókezelésében. A és C vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, kobaltot és antioxidánsokat tartalmaz nagy mennyiségben. A csíranövényeket 5-6 cm-es magasság eléréséig fogyaszthatjuk.
BÚZACSÍRA ELŐÁLLÍTÁS
A magvakat felhasználás előtt öblítsük le, majd langyos vízben áztassuk 12 órán át. Ismételt leöblítés után terítsük a magvakat vékonyan a csíráztató edény lyukacsos tálcájára és az alsó edényt töltsük tele vízzel. (Nedves szűrőpapírra is tehetjük.)Tartsuk az edényt 18-20 fokon világos, de ne napfényes helyen. Napi 1-2 alkalommal öblítsük le a csírákat langyos vízzel. A kész csíranövényeket hűtőben 3-4 napig frissen tarthatjuk. A termék nem alkalmas házikerti termesztésre!