Canadian Wonder

Canadian Wonder

1 590 Ft

Finom, vörös vesebab.

21 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RSbo41.

A Canadian Wonder kifejtőbab bio vetőmag magja vörös színű. A hüvelyek kb. 14 cm hosszúak.

Érési ideje 110 nap. Frissen zöldbabként ehető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Canadian Wonder kifejtőbab bio vetőmag

A Canadian Wonder kifejtőbab bio vetőmag magja vörös színű. A hüvelyek kb. 14 cm hosszúak, keléstől számítva kb. 110 nap alatt érik be.

Frissen, zsengén leszedve zöldbabként használható. Amikor a szemek már elérik teljes méretüket, de még megőrzik nedvességtartalmukat, akkor azonnal főzhetők kifejtve. Amikor hagyjuk teljesen “csörgősre” kiszáradni, akkor szinte bármeddig eltartható, de főzés előtt hosszas áztatást igényel.

Vessünk mellé borsikafüvet kártevő riasztóként!

Vetés szabadföldbe: május első fele-május végéig

Szedés: zsengén kifejtőbabnak és teljes érés állapotban szárazbabnak. Amennyiben szárazbabként hasznosítjuk, helyezzük 48 órára mélyhűtőbe, hogy zsizsikmentesítsük.

Vetés: fészekbe vagy sorokba.

Betakarítás ideje szabadföldön: augusztus-október első fele

Tartalom: kb. 40 g

Ezermagtömeg: 472 g

A canadian wonder kifejtőbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Az első két károsító, amely megjelenhet, a lótücsök és a vetési bagolylepke lárvája, a mocskospajor. Mindkettő ellen tökéletes megoldást nyújt a NEMASTAR hasznos fonalféreg készítmény.

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól AMAZONnal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  BOROIL narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.