Chili paprika keverék

Cikkszám: BioV-CHILI-RS036.
Kategóriák: , .

Chili paprika keverék

1 390 Ft

Chili paprika mix, mindenféle formában és színben.

8 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Chili paprika keverék bio vetőmag

A chili paprika keverék bio vetőmag egy igencsak bőtermő fajtákból összeállított válogatás.

Található benne Jalapeno, habanero és dél-keletázsiai chilik. Palántanevelésük megegyezik, ezér nyugodtan vegyesen nevelhetjük őket. Azoknak érdemes ezt a válogatást, akik csak néhány tövet szeretnének egy fajtából. De figyelem! Sok fajta chilit egymás mellé ültetve átpozással kell számolni, ezért mag visszafogására, csak messze szétültetve alkalmasak!

Kerek, hegyes, kúpos, sárga, narancssárga, barna – ezek minden variációja benne van. Közepesen csípős fajták, erősségi fokuk 4-6.

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-március első fele

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 30 mag

Ezermagtömeg: 5,34g
A Chili paprika keverék biológiai növényvédelme

Növényeink védelme Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel,Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel és PrevB2 narancsolajos készítményünkkel teljesen megoldható.

Már a Chili paprika keverék bio vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

PROSILICON-os permetezést a lisztharmat és a bakteriális betegségek ellen kell beiktatni. A lisztharmatot erősen lúgos ph-ja miatt képes megelőzni és elpusztítani, a baktériumos betegségek elleni hatékonyságát pedig a speciális szilikátok bőrszövetbe épülésével, annak erősítésével képes elérni. Ez utóbbi miatt csökkenti a poloskák okozta szívogatás mértékét is.

Levéltetvek megjelenése esetén PrevB2-vel permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken!
ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

Ezek a chili paprika fajták Magyarországon is beváltak. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag