Chinese Pink Celery

Chinese Pink Celery

1 590 Ft

Rózsaszín, ropogós szárzeller, amelyből rózsaszínű zellerlé nyerhető!

19 készleten

Cikkszám: BioV-ZELLER-RSSe19.

A Chinese Pink Celery szárzeller bio vetőmag rózsaszín snack zeller levélnyeleket ad.

Középkorai érettségű kivételesen vonzó színű.

Chinese Pink Celery szárzeller bio vetőmag

A Chinese Pink Celery szárzeller bio vetőmag egyedülálló, rózsaszín snack zeller levélnyeleket ad.

Középkorai érettségű szárzeller, kivételesen vonzó színű. Vékony kb. 25 cm hosszú szára rózsaszín-lila, levelei világoszöld színűek. Könnyen termeszthető a szabadban vagy üvegházban. Kiválóan alkalmas friss zöldségpiaci eladásra, főzéshez vagy színes uzsonnához.

A Chinese Pink Celery szárzeller különleges rózsaszín szára erős, ropogós. Nyersen salátaként vagy párolva köretként fogyasztható.  Kora tavasztól késő őszig szakaszosan vethető. Hosszú tenyészidejű. A növény 50-60 cm magas, sötétzöld levelekkel, vastag de nem rostos levélnyéllel. Kitűnő aromájú, C -vitamin tartalma magas.

Rózsaszín zellerlé készíthető belőle, amelynek hatóanyag tartalma megegyezik a hagyományos zöld színűekkel. A gyerekeknek viszont ez sokkal jobban tetszik.

Szerves trágyát és rendszeres öntözést igényel. Sötétzöld leveleitől teljesen elütnek csodálatosan szép rózsaszín szárai, közép-késői fajta. Kiváló ízű, 25-30 cm magas, húsos szárat hoz. Nagyon kiadós, bőtermő.

Vetés ideje palántaneveléshez: február második fele-február végéig

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől szeptember végéig

Tartalom: kb .0,1 g mag

Ezermagtömeg: 0,50 g

A Chinese Pink Celery SZÁRZELLER BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A levél és gyökértetvek ellen lehet szükség leginkább védekezésre. Ezeken kívül talajlakó rágókártevők okozhatnak még gondot. Mivel a levélzet nem túl nagy, ezért a gyökértetvek és talajlakó rovarok ellen történő  Artis Pro beöntözés este elvégezve a levéltetveket is elpusztítja. Ilyenkor öntözőkannából locsoljuk a teljes levélzetre.

Leggyakoribb betegségük a lisztharmat. Ez általában valamilyen hibás agrotechnológia miatt fordul elő. Túl nagy páratartalom, rossz levegőzés, vagy árnyék a fő okok. Legfontosabb a megelőzés, da ha már fellépett a betegség, akkor  Prosilicon (természetes szilikát készítmény) permetezést javasoljuk.

Az Artis Pro rovarölő gomba használata:

VIDEO

A Chinese Pink Celery szárzeller tápanyag igénye nem túl nagy, ezért elegendő alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.