Chinesische Keule spárga

Chinesische Keule spárga

1 690 Ft

Spárgaszerű ázsiai zöldség.

29 készleten

Cikkszám: BioV-KULONLEGES-RScv25.

A Chinesische Keule spárga bio vetőmag szárát finom, spárga-szerű zöldségként használják. Íze különleges.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Chinesische Keule spárga bio vetőmag

A Chinesische Keule spárga bio vetőmag szárát finom, spárga-szerű zöldségként használják. Íze különleges, az ázsiai konyha ízlésvilágát tükrözi. Wokban darabolva készítik, levesbe pedig csíkokra vágva.

Pucoláskor a leveleket le kell szedni, aztán a húsos szárat, meg kell hámozni vékonyan. Utána pároljuk és spárga szerűen használjuk fel.

A Chinesische Keule spárga német nemesítésből származik.

Vetés szabadföldbe: április második felétől június első feléig

Betakarítás ideje szabadföldön: júliustól szeptember első feléig

Tartalom: kb. 600 növényhez elegendő mag

Ezermagtömeg: 1,28 g

A Chinesische Keule spárga biológiai növényvédelme

A Chinesische Keule spárga a különleges levélzöldségek közé tartozik. Hazánkban rendkívül ritka, ezért különleges kártevői, kórokozói nincsenek. Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

A Chinesische Keule spárga fő károsítói a a meztelen csigák. Ellenük legegyszerűbben csapdázással tudunk védekezni, melyet az alábbi videó mutat be:

CSIGACSAPDÁK

Egyéb talajlakó rovarok is okozhatnak néha gondot, ilyenek például a pajorok, drótférgek. Ellenük érdemes lehet a vetést megelőzően ARTIS Pro rovarölő gombakészítményt használni.

A levéltetvek időszakosan okozhatnak problémát a Chinesische Keule spárgában, de ellenük legfeljebb a Wetcit narancsolajos készítményünket használjuk extrém rajzás esetén.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.