Cigányalma

Cigányalma

16 900 Ft

Ősi, hazai, ellenálló  nyár végi fajta

Elfogyott

Cikkszám: KONTENERES-ALMA-PUL-047.
Kategóriák: , .

A Cigányalma, kiváló, ősi magyar fajta

Tájfajtának nem nevezhető, talán az egyik első fajta, amely a vadalmából eredeztethető a Kárpát medencében.

Gyors koronaalakítás után már ritkán kell hozzányúlni, védeni pedig maximum az almamoly ellen kell.

Történelmi szempontból a Cigányalma sem térben sem időben nem behatárolható. Jelentőségét a hagyományos parasztgazdaságban betöltött szerepe adja. Délnyugat-Magyarországon meghatározó nyárvégi almafajta, de az egész Kárpát-medencében megtalálható. Szinte minden parasztgazdaságban meglelhető volt, leginkább frissen fogyasztották, almalének és ecetnek is jó, néhol a tél elejéig tárolták is.
Cigány alma ágA Cigányalma egy sötétpiros (bordó) színű nyárvégi almafajta, sok és változatos alfajjal. Kinézetre is nagyon szép. Héja alatt is piros. A változatok általában abban térnek el egymástól, hogy soknak az erezete vagy a húsa is piros, illetve az erezet mennyire sötéten piros. Húsa többnyire fehér, leves, kellemesen kissé savas. Bő termés esetén apró, de jó évben nagyra is nőhet. Friss fogyasztásra kiváló.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.