Cigánymeggy

Cigánymeggy

16 900 Ft

Fantasztikus ízű, igénytelen, finom ízű meggy. Legjobb porzó.

1 készleten

Cikkszám: KONTENERES-MEGGY-BKK-053.
Kategóriák: , .

A Cigánymeggy Kárpát-medencéből származik. Öntermékeny, jó pollenadó. Héja fényes piros, húsa liláspiros, félkemény, festő levű.

Tömeg 16 kg
Bio besorolás

csomagolás

Faj

CIGÁNYMEGGY konténeres GYÜMÖLCSFA

A Cigánymeggy Kárpát-medencéből származik. Feltehetően magyar eredetű a Cigánymeggy fajtakör. Elsősorban ipari alapanyagként tartják számon (szesz és édesipar, valamint légyártás), de a Pándy klónok kiváló porzója is az ültetvényekben.

Érés/ fogyasztási idő: június 15-25.
Termékenyülés: öntermékeny, jó pollenadó. Jó porzó tulajdonságai miatt más önmeddő meggyfajták mellé jó megoldás porzó fajtaként ültetni.

Gyümölcse: mérete kicsi (18 mm), alakja gömb. Héja fényes piros, húsa liláspiros, félkemény, festő levű.

Termőképesség: jó

Fája: közepesen erős növekedésű. Hajtásai lecsüngők, ezért termése csak kézzel szedhető. Felkopaszodásra hajlamos. Koronája jellemzően gömb, kusza ágrendszerrel.
Felhasználás: porzó (pollenadó) fajta, légyártás, konyhai. Feldolgozásra egyre népszerűbb magas szárazanyag és savtartalma miatt. Az egyik legaromásabb meggy.

Növényvédelem: ellenálló, igénytelen. Más meggyfajtákhoz képest jelentősen ellenállóbb a betegségekkel és a téli szélsőséges időjárással szemben.

Alany: Sajmeggy vagy vadcseresznye alanyon

Biotermesztésre ajánlott

A meggy mint gyógynövény is felhasználható. A gyümölcséből készült cukros befőtt enyhe hashajtó hatású, a kocsányából készült gyógytea köhögéscsillapító, ugyanakkor hörghurutra és gyomorbántalmak kezelésére is kiváló. Nagyon jelentős a kálium tartalma is. Rendkívül magas az antioxidáns tartalma, ezért a rákmegelőzésben fontos lehet a nyersen illetve fagyasztott formában való fogyasztása.

A MEGGY BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELME:

Első kártevője a fekete levéltetű, amely nagyon el tud szaporodni rajta. A probléma rosszabbnak tűnik, mint valójában. Egy beállt biokertben, ahol sok a ragadozó rovar, tulajdonképpen képesek kordában tartani a tetveket. Mi azt javasoljuk, hogy gátoljuk meg a hangyákat hogy felvigyék és védelmezzék a tetveket, ezért helyezzünk ki ragadós övet a törzsre. Legrosszabb esetben narancsolajjal (BOROIL) gyérítsük a levéltetveket.

A betegségek közül a monília hajtáselhalásos formája a legkomolyabb. Több erre ellenálló fajtát is forgalmazunk és egy olyat sem, amelyik kifejezetten fogékony lenne.

monília elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket.

Tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjunk narancsolajos készítményt (BOROIL) Fertőzött területeken virágzáskor fertőtlenítsük a talajt Trifender Pro gombaölő gomba készítménnyel.  AMAZON gombaölő baktériummal pedig permetezzünk akár virágzáskor, akár közvetlenül utána.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.