CIRO mikrozöld termesztőedény maggal

CIRO mikrozöld termesztőedény maggal

6 590 Ft

Kollagén, inzulin és omega zsírsavak termelését segítő mikrozöld, tökéletes mikroklímából.

18 készleten

Cikkszám: AJDK-MIKR-BKK-001.

A CIRO mikrozöld termesztőedény görögszéna maggal a legtermészetesebb otthoni rendszer.

 

Tömeg 1,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

CiRO mikrozöld termesztőedény görögszéna maggal

A CIRO mikrozöld termesztőedény görögszéna maggal a legtermészetesebb otthoni mikrozöld termesztő rendszer. A csírázás- és a fejlődésük első szakaszában levő, kis növények számára a CIRO technológia biztosítja a megfelelő mikroklímát, akár egy konyhapulton is. 

A bio mikrozöldek már többek, mint a csírák és a bennük levő rendkívül egészséges fitoaktív anyagok napi, friss fogyasztása a vitaminszegény időszakokban különösen fontos. Betegségek megelőzését, a gyógykezelések kiegészítését különleges növényfajok biztosítják, melyek nagy választékban, sok információval várják Önt a biokiskert.hu webáruházban.

Tál

A magyar keramikus művésszel kifejlesztett egyedi, letisztult formájú, CIRO kerámia tál gyönyörűen mutat minden stílusú konyhában. Képes a mikrozöldek számára tökéletes mikroklímát teremteni természetes anyagaival. A termesztőedény felső része porózus, mázatlan cserép. Ez agyagtartalma miatt a leginkább hasonlít a talaj szerkezetére, és megtartja a nedvességet állandó párát biztosítva. Vízmegtartó képessége a kapilláris vízemelésnek és az agyag kitűnő vízmegkötésének köszönhető. A növények természetes körülmények között növekszenek, és a bennük levő hasznos anyagok is optimális mennyiségben termelődnek.

Az alsó rész mázzal ellátott, hogy a kicsöpögő víz ne kerüljön az alatta levő felületre.

Tőzeg

A mikrozöldekhez általánosságban használt abiotikus, tápanyagmentes termesztőközegekkel ellentétben a CIRO rendszerben hazai, tápanyagokban gazdag, semleges kémhatású, természetes, bio minősítésű tőzeget használunk. Ezáltal a  csírákból kifejlődő mikrozöldek tápanyagigénye valóban kielégíthető. Ezáltal több fitoaktív anyag termelésére képesek.

Görögszéna 

Vitamin és ásványi anyag tartalma nagyon magas. A-vitamin; B-vitaminok (B1-, B3-, B5-, B8-, B11- vitaminok); E-vitamin; Lecitin; Vas; Foszfor; Cink; Kálium; Mangán; Molibdén; Réz; Szelén; találhatók benne nagyobb mennyiségben.

Magas az omega-3 és omega-6 zsírsavtartalma. Közvetlenül hat a szív munkájára, az érfalak rugalmasságát visszaadja, megakadályozza a szívkoszorú erek meszesedését, javítja a szem hajszálereinek vérellátását. 

Segíti a kollagén termelődést, ezáltal a bőr rugalmassága változik, javítja a bőr vízháztartását.

A görögszéna csíra hatásai:

Segíti az inzulintermelést, ezért a görögszéna nagy segítség lehet a cukorbetegségben szenvedőknek. Javítja a glükóztoleranciát, csökkenti a vércukorszintet, a görögszénamagban található rostok pedig a különböző szénhidrátok felszívódását is lassítják, így a vércukorszint kiegyensúlyozottabb lesz, nem lesznek rá jellemzők a hirtelen kiugrások.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.