CIRO mikrozöld termesztőedény lencse maggal

CIRO mikrozöld termesztőedény lencse maggal

6 590 Ft

A legjobb növényi fehérjeforrás természetes módon. Mikrozöld, tökéletes mikroklímából.

10 készleten

Cikkszám: AJDK-MIKR-BKK-002.

A CIRO mikrozöld termesztőedény lencse maggal a legtermészetesebb otthoni rendszer.

Tömeg 1,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

CIRO MIKROZÖLD TERMESZTŐEDÉNY lencse MAGGAL

A CIRO mikrozöld termesztőedény lencse maggal a legtermészetesebb otthoni mikrozöld termesztő rendszer. A csírázás- és a fejlődésük első szakaszában levő, kis növények számára a CIRO technológia biztosítja a megfelelő mikroklímát, akár egy konyhapulton is.

A bio mikrozöldek már többek, mint a csírák és a bennük levő rendkívül egészséges fitoaktív anyagok napi, friss fogyasztása a vitaminszegény időszakokban különösen fontos. Betegségek megelőzését, a gyógykezelések kiegészítését különleges növényfajok biztosítják, melyek nagy választékban, sok információval várják Önt a biokiskert.hu webáruházban.

Tál

A magyar keramikus művésszel kifejlesztett egyedi, letisztult formájú, CIRO kerámia tál gyönyörűen mutat minden stílusú konyhában. Képes a mikrozöldek számára tökéletes mikroklímát teremteni természetes anyagaival. A termesztőedény felső része porózus, mázatlan cserép. Ez agyagtartalma miatt a leginkább hasonlít a talaj szerkezetére, és megtartja a nedvességet állandó párát biztosítva. Vízmegtartó képessége a kapilláris vízemelésnek és az agyag kitűnő vízmegkötésének köszönhető. A növények természetes körülmények között növekszenek, és a bennük levő hasznos anyagok is optimális mennyiségben termelődnek.

Az alsó rész mázzal ellátott, hogy a kicsöpögő víz ne kerüljön az alatta levő felületre.

Tőzeg

A mikrozöldekhez általánosságban használt abiotikus, tápanyagmentes termesztőközegekkel ellentétben a CIRO rendszerben hazai, tápanyagokban gazdag, semleges kémhatású, természetes, bio minősítésű tőzeget használunk. Ezáltal a  csírákból kifejlődő mikrozöldek tápanyagigénye valóban kielégíthető. Ezáltal több fitoaktív anyag termelésére képesek.

Lencse

Jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaznak már a magok is (28 %-a), de csírázáskor a fehérje tartalma megközelíti a 40 %-ot. Mikrozöldként a legértékesebb fehérjeforrás. Fehérjéit élettani szempontból többre becsülik, mint pl. a borsóét vagy a tarka babét. Az állati fehérjék kiváltására alkalmas vegetáriánus és vegán étrendben. Tápanyagok közül legnagyobb mennyiségben foszfort, káliumot, vasat, cinket és magnéziumot tartalmaz. Vitaminjai közül a B1, B2. E-vitamin a legfontosabbak a magban, ezek azonban emelkednek a növény fejlődése folyamán és kiegészülnek C-vitaminnal, valamint klorofillal. Rostokban, pektinben és mézgában is gazdag, amelyek az emésztést segítik. Hatékonyan csökkenti a koleszterint. Cukorbetegek számára is ajánlott a fogyasztása, mivel mérsékli az étkezés utáni vércukorszint emelkedést.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.