CIRO mikrozöld termesztőedény sarkantyúka maggal

CIRO mikrozöld termesztőedény sarkantyúka maggal

6 890 Ft

Antibakteriális gyógynövény. Mikrozöld, tökéletes mikroklímából.

11 készleten

Cikkszám: AJDK-MIKR-BKK-003.

A CIRO mikrozöld termesztőedény sarkantyúka maggal a legtermészetesebb otthoni rendszer.

Tömeg 1,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

CIRO MIKROZÖLD TERMESZTŐEDÉNY sarkantyúka MAGGAL

A CIRO mikrozöld termesztőedény sarkantyúka maggal a legtermészetesebb otthoni mikrozöld termesztő rendszer. A csírázás- és a fejlődésük első szakaszában levő, kis növények számára a CIRO technológia biztosítja a megfelelő mikroklímát, akár egy konyhapulton is.

A bio mikrozöldek már többek, mint a csírák és a bennük levő rendkívül egészséges fitoaktív anyagok napi, friss fogyasztása a vitaminszegény időszakokban különösen fontos. Betegségek megelőzését, a gyógykezelések kiegészítését különleges növényfajok biztosítják, melyek nagy választékban, sok információval várják Önt a biokiskert.hu webáruházban.

Tál

A magyar keramikus művésszel kifejlesztett egyedi, letisztult formájú, CIRO kerámia tál gyönyörűen mutat minden stílusú konyhában. Képes a mikrozöldek számára tökéletes mikroklímát teremteni természetes anyagaival. A termesztőedény felső része porózus, mázatlan cserép. Ez agyagtartalma miatt a leginkább hasonlít a talaj szerkezetére, és megtartja a nedvességet állandó párát biztosítva. Vízmegtartó képessége a kapilláris vízemelésnek és az agyag kitűnő vízmegkötésének köszönhető. A növények természetes körülmények között növekszenek, és a bennük levő hasznos anyagok is optimális mennyiségben termelődnek.

Az alsó rész mázzal ellátott, hogy a kicsöpögő víz ne kerüljön az alatta levő felületre.

Tőzeg

A mikrozöldekhez általánosságban használt abiotikus, tápanyagmentes termesztőközegekkel ellentétben a CIRO rendszerben hazai, tápanyagokban gazdag, semleges kémhatású, természetes, bio minősítésű tőzeget használunk. Ezáltal a  csírákból kifejlődő mikrozöldek tápanyagigénye valóban kielégíthető. Ezáltal több fitoaktív anyag termelésére képesek.

Sarkantyúka

2015-ben az Év Gyógynövényévé választották. C-vitamin tartalma az egyik legmagasabb a mikrozöldek között, a petrezselyemével azonos. Antioxidáns hatású lutein (sárga színű karotinoid) tartalma is rendkívül magas, amely a szem és a petefészek működését javítja. Ezt kizárólag a frissen szedett és fogyasztott növényből nyerhetjük. Levét és teáját a népgyógyászat légzőszervi- és húgyúti fertőzések kezelésére alkalmazza. Bioaktív anyagai hozzásegítenek az immunrendszer normális működéséhez. A női felfázások hátterében álló bakteriális betegségek ellen a leghatékonyabb gyógynövény. Baktericid- és vizeletserkentő hatása segíti a hólyagban felgyülemlő baktériumok kiürülését és gyérítését.A légzőrendszer tisztítását a mustárhoz hasonló illóolajok és a baktericid összetevők együttesen végzik, ezáltal segíti a tüdő, a légcső és a garat tisztántartását, illetve a hurutos betegségek gyógyulását. A kerti sarkantyúkáról a herbáriumokban, mint “gyógynövény antibiotikumról” számolnak be, a húgyrendszeri és légúti vonatkozásban.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.