Citromfű

Citromfű

1 250 Ft

A nyugalom í­ze.

Elfogyott

Cikkszám: CS-CITROMFU-GAB-003.

A citromfű bio gyógynövény másik neve a méhfű. Magas a nektár tartalma, a méhek kedvelt elesége. Évelő, lágyszárú növény.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Citromfű bio gyógynövény palánta

A citromfű bio gyógynövény másik neve a méhfű. Magas a nektár tartalma, a méhek kedvelt elesége.

Évelő, lágyszárú növény. Napos meleg helyet kedvel. Közepes vízigényű, rövidebb száraz időszakokat könnyen átvészel. Ha jól érzi magát gyorsan terjed. Föld feletti részei a tél folyamán visszafagynak, a földben telel át, majd tavasszal újra hajt.

Nagyszerű társnövénye a gyümölcsfáknak, tányérjukba ültetve erős illata védi a fát a kártevőktől viszont vonzza a beporzókat. Azonban árnyékos helyen nem fejlődik olyan szépen, ezért, ha hajtásait szeretnénk begyűjteni ültessünk pár tövet naposabb helyre is.

A betakarítást lehetőleg virágzás előtt, napos időben végezzük, hiszen ilyenkor a legmagasabb a hatóanyag tartalma. Szárítását szellős, sötét helyen végezzük.

Jelentős kártevője nincs, betegségek közül a mentarozsdát gyakran elkapja.

Levelei kellemesen citromillatúak, frissen fűszerként salátákba, mártásokba, limonádéba, koktélokba, szárítva teába használjuk.

A citromfű egyike azon kevés gyógyteáknak, amelyet akár mindennap fogyaszthatunk.

Legfontosabb a nyugtató hatása. Ezenkívül vírusölő, hangulatjavító, görcsoldó hatása van, álmatlanság és gyomorpanaszok ellen is használják. Gyógyászatban étvágygerjesztő hatása miatt alkalmazzák, illetve a reuma elleni bedörzsölőszereknek is alkotója.

Fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántáink

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk vegyszermentes bio minősítésű kertészetéből származik.

A különleges kínálat folyamatosan változik. A különböző fajokból, fajtákból álló készletünk változik és ahogy elfogy egy-egy idény növény ELFOGYOTT címkével látjuk el a webáruházban.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokiskert és a Bio-Gazdabolt Facebook oldalán mutatjuk be, az aktuálisan ültethetőket pedig mindig az utolsó Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

Palántáink többségét (limitált, csomagonkénti maximum 10 db-os mennyiségben) házhoz szállítással ki is küldjük, de ha lehet akkor a telephelyi átvételt javasoljuk.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.