Citromfű

Cikkszám: CS-CITROMFU-SAJ-114.
Címke:

Citromfű

500 Ft

A nyugalom í­ze.

3 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Citromfű bio gyógynövény

A citromfű bio gyógynövénegy nagyon elterjedt faj egész Európában, de a magyar kertek jó részében is megtalálható. Könnyen szaporodik, terjed.  Méhfűnek is hívják, mert a méhészek ezzel kenték be a kasokat, hogy becsalogassák a méheket. Virágai aprók, jelentéktelenek, de nektárban gazdagok, vonzzák a beporzókat.

Évelő félcserje, a napos, meleg helyet kedveli.

Átmeneti aszályokat kiheveri. 60-800 cm magas , évente háromszor vágható.

Levelei kellemesen citromillatúak, frissen fűszerként salátákba, mártásokba, limonádéba, koktélokba, szárítva teába használjuk.

A citromfű  gyógyteát bármikor fogyaszthatjuk. Nyugtató, hangulatjavító hatása miatt este legjobb kortyolgatni, főként téli időszakban. Kis meghűlésnél mézzel nyugtatja igazán a torkot is. Konyhában helyettesítheti a citromot.

Vírusölő, görcsoldó hatása van, álmatlanság és gyomorpanaszok ellen is használják. Gyógyászatban ízjavító, étvágygerjesztő hatása miatt alkalmazzák, illetve a reuma elleni bedörzsölőszereknek is alkotója.
Napos ablakládában is nevelhető, télen tartható a lakásban.

Tripsz, atka, túl árnyékos, nedves helyeken lisztharmat is megjelenhet rajta. Ilyenkor már az is megoldás, ha levágjuk a beteg részeket és kicsit megrítkítjuk a bokrot, de szükség esetén a két kártevő elpusztítható Neemazal bio készítménnyel, a lisztharmattal pedig elbánik a narancsolaj (Wetcit).

BIO GYÓGY- ÉS FŰSZERNÖVÉNYEINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk bio minősítésű. A különleges kínálat folyamatosan változik. Érdemes vissza-visszanézni ide.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

A biokertek értékes része a gyógynövényes ágyás és a fűszerspirál. Természetesen szegélynövényként, vagy szigetekben elhelyezve is tökéletes választás, szinte bármely növény ebből a kategóriából.

A modern konyhák ma már a friss, zöldfűszerekre építenek, melyeket bármely kertben megtermelehtünk már és valóban frissen, szedés után azonnal adják a legtöbb ízanyagot, aromát.

A gyógynövények világa hozzáértést, információt igényel. Óvatosan használjuk őket, de érdemes belekezdeni, hiszen a legtöbb mesterséges hatóanyag, amelyeket gyógyszerként lehet kapni fellelhető természetes fromában is gyógynövényeinkben, egyes esetekben pedig gyógyszerekbe is a növényekből kivont alkaloidákat teszik.

Legjobb kezdés, ha elgondolkodunk, hogy melyek a családban leggyakrabban kezelt hétköznapi betegségek tünetek és azokra keresni megfelelő növényt. Ilyen lehet például a felső légúti megbetegedések, izületi bántalmak, emésztési panaszok, hugyúti problémák, fül- vagy fejfájás. Mi tudunk adni szinte bármely gyógynövényt, de mindegyiknek megvan a maga ültetési ideje, ezért az év különböző szakaszaiban fogják megtalálni kínálatunkban.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.