Crimson Sweet

Crimson Sweet

1 650 Ft

Csíkos, nagy, szuperédes finomság saját biokertünkből.

36 készleten

Cikkszám: BioV-DINNYE-Me81.

A Crimson Sweet görögdinnye bio vetőmag termése 5-10 kg súlyú.

Héja zöld csíkos, húsa dús, szilárd, roppanós, csodálatosan édes ízű.

Tömeg 0,02 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Crimson Sweet görögdinnye bio vetőmag

A Crimson Sweet görögdinnye bio vetőmag rendkívül korán érő, amerikai görögdinnyefajta A termés 5-10 kg súlyú. Alakja kerek-ovális. Héja zöld csíkos, húsa dús, szilárd, roppanós, csodálatosan édes ízű.

A magyar biodinnye termesztés fő fajtája. Sokan édes íze miatt gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít.

A Crimson Sweet görögdinnye gyümölcshúsában sok a cukor. Ásványi anyagtartalma csekély; leginkább kálium, nátrium, kalcium, vas és foszfor van benne. Táplálkozási értéke könnyű emészthetőségében, a gyomor- és bélműködést serkentő és vízhajtó hatásában rejlik. Nyersrosttartalma segíti a vastagbél működését, javítja a közérzetet.

A nyár elképzelhetetlen nélküle és a hőség idején fokozódó vízigény kielégítésének egyik legegészségesebb és legfinomabb módja.

A Crimson Sweet görögdinnye hőigénye miatt figyelni kell a tenyészidejét, mert túl korán vetve megfázhat, késve pedig nem érik be a termés.

Talajtípus igényét tekintve a dinnye is a legjobb minőségű, tápanyaggal jól ellátott talajban terem a legjobban. A lazább homoktalajoknak a kötött talajokéhoz viszonyított koraiságnövelő hatása közismert, de alacsonyabb tápanyag szolgáltató képessége miatt kevésbé édes görögdinnye termések képződnek. Biokertekben ezt jól ellensúlyozza a magas kálium tartalmú fermentált bio trágyánk a DCM gyümölcs

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március második fele

Kültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől augusztus végéig

Tartalom: kb. 20 mag

Ezermagtömeg: 35,96 g

A Crimson Sweet GÖRÖGDINNYE BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Vetés előtt érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a Crimson Sweet görögdinnye bio vetőmagot.

Ezeknél az ellenálló fajtáknál, beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel.

Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten dinnyékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, didimellás , kolletotrichumos betegségek és a dinnyeperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával.

Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Crimson Sweet görögdinnye csírázóképességére saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.