Crimson Sweet

Crimson Sweet

345 Ft

Hatalmas, édes, piros húsú görögdinnye.

22 készleten

Cikkszám: VegyszmV-GOROGDINYE-RD075.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Crimson Sweet görögdinnye vegyszermentes vetőmag

Crimson Sweet görögdinnye vegyszermentes vetőmag késői, nagy hozamú, szabadföldi fajta.

Termése gömbölyű, kb. 8-10 kg átlagsúlyú.

Héja világoszöld alapon sötétzöld csíkozott, húsa lédús, roppanó, rózsaszín, édes ízű.

Toleráns a fuzárium és cladosporium-2 rasszával szemben. Helyrevetéssel vagy palántaneveléssel termeszthetjük.
Jó alkalmazkodó képességű. Szabadföldi termesztésre. Helyre vetéssel vagy palántázással is ajánlott.

Afrika déli részéről származó növényfaj, illetve annak termésének a neve. Livingstone úgy írta le hogy a Kalahári sivatagban sok van belőle…
Sokan édes íze miatt gyümölcsnek tartják, de termesztéstechnikailag zöldségnek számít.
A görögdinnye gyümölcshúsában sok a cukor. Ásványi anyagtartalma csekély; leginkább kálium, nátrium, kalcium, vas és foszfor van benne. Táplálkozási értéke könnyű emészthetőségében, a gyomor- és bélműködést serkentő és vízhajtó hatásában rejlik. Nyersrosttartalma segíti a vastagbél működését, javítja a közérzetet.
A nyár elképzelhetetlen nélküle és a hőség idején fokozódó vízigény kielégítésének egyik legegészségesebb és legfinomabb módja.

A görögdinnye hőigénye miatt figyelni kell a tenyészidejét, mert túl korán vetve megfázhat, késve pedig nem érik be a termés.

A talajtípusigényét tekintve a dinnye is a legjobb minőségű, tápanyaggal jól ellátott talajban terem a legjobban.
A lazább homoktalajoknak a kötött talajokéhoz viszonyított koraiságnövelő hatása közismert, de alacsonyabb tápanyag szolgáltató képessége miatt kevésbé édes görögdinnye termések képződnek. Biokertekben ezt jól ellensúlyozza a magas kálium tartalmú fermentált bio trágyánk a Gyümölcsözön.

Vetés ideje palántaneveléshez: március első fele-március második fele

Kültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július második felétől augusztus végéig

Tartalom: kb. 2g

Ezermagtömeg: 41,24g

A Crimson Sweet görögdinnye biológiai növényvédelme

Palántaneveléshez érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Az ellenálló fajtáknál (mint pl: Sugar Baby),  beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten dinnyékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, didimellás , kolletotrichumos betegségek és a dinnyeperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.