Curry olasz szalmagyopár

Curry olasz szalmagyopár

1 250 Ft

Curryfű, az indiai ételek egyik fő fűszere.

Elfogyott

Cikkszám: CS-SZALMAGYOPAR-GAB-015.

A curry olasz szalmagyopár levelei szárnyas húsételek, rizottók, levesek ízesítésére is alkalmasak a növény enyhe curry-aromája miatt.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Curry olasz szalmagyopár bio fűszer és gyógynövény

A curry olasz szalmagyopár bio fűszer és gyógynövény örökzöld, bokros növésű törpecserje. Levelei keskenyek, ezüstös zöldek, enyhe curry szagot árasztanak. Virágai nyár végén nyílnak, apró, sárga szalmavirágok, melyeknek szintén curry illatuk van.

A mediterránból származó örökzöld félcserje. Sovány, jó vízáteresztő képességű, semleges vagy meszes talajt kedvel. Nagyobb fagyokban elfagyhat ezért télen érdemes takarni a tövét. Kinézete a levendulára emlékeztet, 0,5-1m-es, dús, hamvaszöld bokrot képez. Nyár végén hozza élénksárga fészkes virágait. Ősszel vagy kora tavasszal érdemes 2/3-ára visszavágni, az intenzívebb oldalhajtásképzés érdekébe.

Dél-Európában a tradicionális gyógyászatban az olasz szalmagyopár herbáját allergia, megfázás, köhögés, bőr-, máj- és epehólyag -betegségek, gyulladások, fertőzések és álmatlanság kezelésére alkalmazzák. A hagyományokon alapuló felhasználást alátámasztandó laboratóriumi körülmények között vizsgálták a növény hatóanyagait igazolták a gyulladáscsökkentő, antimikrobiális, gombaellenes (antifungális), fényvédő és anti-erythemás hatását. Illólajtartalma miatt az illatszeripar is felhasználja.

Az olasz szalmagyopár levelei szárnyas húsételek, rizottók, töltelékek, levesek ízesítésére is alkalmasak a növény enyhe curry-aromája miatt.

BIO GYÓGY- ÉS FŰSZERNÖVÉNYEINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk bio minősítésű. A különleges kínálat folyamatosan változik. Érdemes vissza-visszanézni ide.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

A biokertek értékes része a gyógynövényes ágyás és a fűszerspirál. Természetesen szegélynövényként, vagy szigetekben elhelyezve is tökéletes választás, szinte bármely növény ebből a kategóriából.

A modern konyhák ma már a friss, zöldfűszerekre építenek, melyeket bármely kertben megtermelhetünk már és valóban frissen, szedés után azonnal adják a legtöbb ízanyagot, aromát.

A gyógynövények világa hozzáértést, információt igényel. Óvatosan használjuk őket, de érdemes belekezdeni, hiszen a legtöbb mesterséges hatóanyag, amelyeket gyógyszerként lehet kapni fellelhető természetes formában is gyógynövényeinkben, egyes esetekben pedig gyógyszerekbe is a növényekből kivont alkaloidákat teszik.

Legjobb kezdés, ha elgondolkodunk, hogy melyek a családban leggyakrabban kezelt hétköznapi betegségek tünetek és azokra keresni megfelelő növényt. Ilyen lehet például a felső légúti megbetegedések, izületi bántalmak, emésztési panaszok, húgyúti problémák, fül- vagy fejfájás. Mi tudunk adni szinte bármely gyógynövényt, de mindegyiknek megvan a maga ültetési ideje, ezért az év különböző szakaszaiban fogják megtalálni kínálatunkban.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.