Dalma

Cikkszám: VegyszmV-PAPRIKA-SZ410.

Dalma

330 Ft

Vastaghúsú, nagy bogyójú, csípős almapaprika.

53 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Dalma almapaprika vegyszermentes zöldség vetőmag

A Dalma almapaprika zöldség vegyszermentes vetőmag középhosszú tenyészidejű, folytonnövő, bőtermő, fűtetlen fóliás hajtatásra és szabadföldi termesztésre ajánlott, csípős almapaprika.

Bogyója felálló, erős kocsányú, lapított gömb alakú, 3-4 rekeszű, sárgásfehér színű, antociános elszíneződésre nem hajlamos, 85 – 100g átlagtömegű (nagyobb, mint a hagyományos Almapaprika).

Húsa 6 – 8 mm vastag, fűszeresen csípős. Főként savanyításra (káposztával tölteni is), de főzésre és friss fogyasztásra is kiváló húsminőségű.

Vetés ideje palántaneveléshez:február második fele-március első fele

Kiültetés szabadföldbe:május második-fele-június első fele

Vetés szabadföldbe: helybe: április vége-május vége

Betakarítás ideje szabadföldön:július második felétől szeptember végéig

Tartalom: 0,5g

Dalma almapaprika biológiai növényvédelme

Növényeink védelme Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel,Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel és PrevB2narancsolajos készítményünkkel teljesen megoldható.

Már a paprika  vetőmagot kezeljük (ez megelőzi a palántadőlést), majd a kifejlett növényt 2-4 hetente permetezzük Polyversummal, ez szinte minden termőkori gombabetegségtől megóvja a növényeinket.

Tekintse meg videónkat:

A Polyversum használata

PROSILICON-os permetezést a lisztharmat és a bakteriális betegségek ellen kell beiktatni. A lisztharmatot erősen lúgos ph-ja miatt képes megelőzni és elpusztítani, a baktériumos betegségek elleni hatékonyságát pedig a speciális szilikátok bőrszövetbe épülésével, annak erősítésével képes elérni. Ez utóbbi miatt csökkenti a poloskák okozta szívogatás mértékét is.

Poloskák és Takácsatkák ellen a testvércégünknél, a Bio-Gazdaboltban kapható NeemAzal biológiai készítményt javasoljuk.

Levéltetvek megjelenése eseténPrevB2-vel permetezzünk alaposan, így a vírusbetegségek kockázata is jelentősen lecsökken!

Egyes években komoly károsítást okoznak a gyapottok bagolylepkék, amelyek csúnya zöld hernyók formájában rágják belülről a paprikákat. Megelőzésükre mini petefürkészeink használhatók teljes hatékonysággal. Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

Vegyszermentes zöldség vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.