Debreceni világoszöld 250g

Debreceni világoszöld 250g

525 Ft

Korai, törpe borsó, akár balkonládába is.

31 készleten

Cikkszám: VegyszmV-ZOLDBORSO-RD362.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Debreceni világoszöld zöldborsó vegyszermentes zöldség vetőmag

A Debreceni világoszöld zöldborsó vegyszermentes zöldség vetőmag törpe növésű, bőtermő borsó. Korai kifejtőborsó, 35-45 cm magas.

A hüvelyek világos zöldek, 7-9 cm hosszúak, egyenesek, 8-9 világoszöld maggal. Friss fogyasztásra, fagyasztásra is alkalmas.

Levelei közép-zöld színűek, közepes méretűek, enyhén márványszerűen foltosak.
A Rajnai törpével azonos időben virágzik. A magok 9-11 mm átmérőjűek.

Felhasználása: házikerti termesztés

Vetés szabadföldbe: március első fele-május első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: május második fele-június második feléig

Tartalom: 250g

Ezermagtömeg: 240-280 g

A  zöldborsó biológiai növényvédelme

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni Fitokondival.

A borsófélék gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényelnek, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

Gombás és bakteriális rothadás ellen Polyversum készítményünk nyújt védelmet.

Vegyszermentes vetőmagok

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat