Biodinamikus Vetőburgonya DITTA
A Ditta, egy klasszikus középkorai, robusztus osztrák fajta.
Héja és húsa is sárga. Formája hosszúkás, hengeres, mérete közepes, nem hajlamos aprózódásra.
Elsődlegesen főzőburgonya, amelyből a hagyományos osztrák burgonyás tészta ételek készültek.
Íze aromás, telt, jó ízű pürét ad. Héja síma, nagyon könnyen lehúzható főzés után.
Kötött talajon is jól érzi magát, ha megfelelő tápanyag és vízellátása van.
A Ditta vetőburgonyát Magas fokú fonálféreg rezisztencia jellemzi.
A biodinamikus nemesítésnek köszönhetően visszafogásra nagyon alkalmas, már 3 év visszafogása után teljesen adpatálódik a kerthez.
Kiválóan tárolható, nagyon bőtermő.
A gumót vetés előtt érdemes Tyrás vízbe beáztatni.
A csomag tartalma 1 kg.