Dolniwa

Dolniwa

5 490 Ft

A jelenlegi nemesítés csúcsfajtája, folytontermő, óriási szemű, édes málna. 

83 készleten

Cikkszám: KONTCSER-MALNA-JAR-040.
Kategóriák: , .

A Dolniwa málna konténeres cserje egy folytontermő lengyel nemesítésű málna.

A bogyók világos pirosak, fényes, kúp alakúak. Fagyokig terem.

Tömeg 2,5 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Dolniwa málna konténeres cserje

A Dolniwa málna konténeres cserje egy folytontermő lengyel nemesítésű málna. Teljesen új fajta, amely a közkedvelt Polka egy javított változata. Sokkal jobban remontál. Azaz egyenletesebben hozza terméseit tavasztó-őszig. A bogyói kivételesen nagyok. Átlagos súlyuk 6 gramm. Ez a nyári időszakban kicsit kisebb lesz, de nem aprózódik el. A gyümölcs könnyen elválik a szártól, ezért jól lehet szedni. A bogyók világos pirosak, fényes, kúp alakúak. Nagyon finomak, és a hőmérséklet csökkenésével, ősszel sem veszítik el ízüket.  Rendkívül hidegtűrők, egészen a fagyokig hozzák gyümölcseiket. Cukortartalma nagyon magas (11,3%) Biotermesztésben jelenleg ez a legígéretesebb fajta, mert nem érzékeny az atkákra és az áltataluk hordozott betegségekre. Teljesen ellenáll a szürkepenésznek.

A jelenlegi klímaviszonyok között hazánkban már minden málna igényli az árnyékot.

A dolniwa MÁLNA konténeres cserje BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

Rendkívül ellenálló fajta, de a hajtások gombás elhalása előfordulhat, ha fertőzött állomány van a közelben, vagy annak a helyére telepítették. A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja azokat. A hajtásokon július és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vágják le, és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A poloskák ellen NeemAzallal tudunk védekezni. A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.