Dr. Guyot Gyula körte szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány
Dr. Guyot Gyula körte szabadgyökerű gyümölcsfa oltvány Franciaországban keletkezett magról 1870 körül.
Alany: vadkörte magonc
Érés/fogyasztási idő: nyári, a Vilmos körte előtt egy héttel, augusztus közepén-végén érik.
Termékenyülés: jó, késői virágzású, porzói: Vilmos, Nemes krasszán, Társulati esperes, Serres Olivér
Termőképesség: korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem
Felhasználás: frissen fogyasztva, aszalás,
Ajánlott termőtáj: mindenhol ajánlott
Ellenállóképesség: betegségekre kevéssé érzékeny, a hideg teleket nehezen viseli, fája károsodhat. Gyümölcshullásra érési időszakban hajlamos.
További nevei: Jules Guyot, dr. Jules Guyot, Guyot Gyula
Gyümölcse: átlagosan 100 mm hosszú, 70 mm széles.
Húsa: fehéressárga, bőlevű,enyhén savanykás, édes, a magház körül alig kősejtes.
Fája: középerős vagy gyönge növekedésű.
Művelés-módja: vadkörte alanyon jól fejlődik, birsen gyöngébben fejlődik. Intenzív falakok kialakítására alkalmas.
Gazdasági értéke: családi házak kertjébe illő fajta
A Körte biokerti növényvédelmét tekintse meg
technológiai oldalunkon!
RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!
Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.
Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.
A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.
Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.