Édeskömény

Édeskömény

1 590 Ft

Görcsoldó fűszernövény.

17 készleten

Cikkszám: BioV-FUSZER-RSkr19.

Az Édeskömény bio vetőmag évelő növény.

Meleg és fényigényes, bár éghajlatunkon -10 fokig elviselik a tövek a fagyot.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Édeskömény bio vetőmag

Az Édeskömény bio vetőmag évelő növény. Meleg és fényigényes, bár éghajlatunkon -10 fokig elviselik a tövek a fagyot. Ennél hidegebb időben takarjuk legalább avarral.

Dél-Európában, a Földközi-tenger vidékén honos, onnan került hozzánk ez a magjáért termesztett változat. Szaporítására a közvetlen szabadföldi helyrevetés terjedt el, ez történhet kora tavasszal vagy késő ősszel. Az első évben 50 dkg/10 m2 körüli termést ad, amely két évig növekszik. Folyamatosan szedjük, mert egyenetlenül érik és gyorsan pereg. Már a szürkészöld (viaszérett) ernyőket levághatjuk és száraz, hűvös helyen kiterítve utóérlelhetjük.

A termés kellemes illatú, édeskés, kissé csípős ízű. A gyógyászatban köhögés elleni, görcsoldó és étvágyjavító hatását érvényesítik. Különösen a gyermekgyógyászatban ismert görcsoldó teaként. Sok helyen az illata miatt vadánizsnak is nevezik. Egyes gyógyító könyvekben szemerősítő hatásáról is írnak. Illóolaját a likőr- és kozmetikai ipar hasznosítja.

Az Édeskömény termése a háztartásban is közkedvelt fűszer, süteményeken kívül saláták, főzelékek, halételek ízesítője. Erős aromája (illóolajtartalma) miatt jól záródó dobozban tároljuk.

Vetés ideje szabadföldbe: április eleje-május vége

Betakarítás ideje szabadföldön: június második fele-szeptember első feléig.

Tartalom: kb. 0,4 g mag

Ezermagtömeg: 4,47g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

Az Édeskömény csírázóképességére saját speciális előírásokat használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.