Egynyári fehér fátyolvirág

Egynyári fehér fátyolvirág

330 Ft

Fátyolszerű, ízletes takaró hasznos rovarainknak.

26 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Egynyári fehér fátyolvirág vegyszermentes virág vetőmag

Virágzási idő: május-augusztus

Az Egynyári fehér fátyolvirág vegyszermentes virág vetőmag 60-80 cm magas, lazán elágazó, kevés levelű növény. Virágzási ideje nagyon rövid, vetés után 6 héttel virágzik, ezért május végéig folyamatosan ültethető.

Térállás: 20x20cm.
Vetés: márciusban fólia alá, májusban szabadföldbe.
Felhasználás: kiváló virágkötészeti alapanyag , csokorlazítónak használják.

A fátyolvirág a szegfűfélék családjába tartozó növény. Virágzásakor olyan, mintha rózsaszín vagy fehér fátyol borítaná, és ilyenkor rendszerint bele is szeretünk, és “kell nekünk” kategóriába tesszük.:

Az egynyári fehér fátyolvirág termesztése:

A tűző napfényt és a sovány, száraz talajt kedveli. Akkor fejlődik jól a növény, ha egész nap, de minimum napi 6 órát éri a nap. Homokkal segítsük a talaj vízelvezetését. A kötött, nyirkos talajokon nem, vagy nagyon rosszul fejlődik. Elvirágzás után vágjuk vissza az évelő fátyolvirágot, így serkentjük az új hajtások fejlődését.
Fátyolvirág magvetése:

Palántafölddel töltsünk meg egy szaporítótálcát, erre szórjuk a magokat. Nagyon vékony rétegben takarjuk homokkal, mert szüksége van fényre a csírázáshoz, majd permetezzünk rá vizet. Fedjük le az edényt, de rendszeresen szellőztessük. A magok könnyen és jól csíráznak. Mikor 4-5 levelűek a palánták tűzdeljük át cserepekbe. A fagyok után ültessük ki végleges helyükre.

Biokertekben nagyon kedvelt virágok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket és alternatív táplálékot, búvóhelyet biztosítanak a hasznos, ragadozó rovaroknak.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

Biokertekben legjobb, ha virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Harmadik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a Fátyolvirág  magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk egy virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

Vetés: március-május

Tartalom: 0,5g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.