Egynyári szarkaláb

Egynyári szarkaláb

345 Ft

Hatalmas virágok, sok nektárral hasznos rovarainknak.

6 készleten

Cikkszám: VegyszmV-SZARKALAB-RD328.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Egynyári szarkaláb vegyszermentes virág vetőmag

Delphinium ajacis

60-80 cm magas, gyéren elágazó, finoman osztott levelű növény.

Telt virágai hosszú fürtben, szép pasztell színárnyalatokban nyílnak.

Felhasználás: színpompás virágzata miatt nagyon kedvelt. Jó vágott virág, szép kerti dísz, bár virágzásideje elég rövid.

Ökológiai virágszigetekben rövid ideig, nagy mennyiségű nektárt adó faj.

Vetés: állandó helyére októberben vagy márciusban vethető.

Napfényes helyet, jó vízelvezetésű talajt igényel.

Javasolt térállás: 25×25 cm
Kiszerelés: 0, 5 g.

Virágzási idő: július-augusztus

Az egynyári szarkaláb termesztése:

A napfényt és a humuszos kerti talajt kedveli.
szarkaláb magvetése:

Palántafölddel töltsünk meg egy szaporítótálcát, erre szórjuk a magokat. Nagyon vékony rétegben takarjuk homokkal, mert szüksége van fényre a csírázáshoz, majd permetezzünk rá vizet. Fedjük le az edényt, de rendszeresen szellőztessük. A magok könnyen és jól csíráznak. Mikor 4-5 levelűek a palánták tűzdeljük át cserepekbe. A fagyok után ültessük ki végleges helyükre.

Biokertekben nagyon kedvelt virágok, amelyek odacsalogatják a beporzó szervezeteket és alternatív táplálékot, búvóhelyet biztosítanak a hasznos, ragadozó rovaroknak.

A biológiai sokféleség felé vezető fontos lépcső, hogy teret és táplálékot biztosítunk azoknak a hasznos élő szervezeteknek, akik életük bizonyos szakaszaiban elrejtőznek, vagy éppen táplálkoznak a virágokon.

Kevesen tudják, hogy a ragadozóatkák, virágpoloskák és más rovarölő rovarok ha nem találnak zsákmányállatot, akkor vagy éhen halnak, vagy elvándorolnak, kivéve, ha virágporra cserélhetik rovartáplálékukat. Az pedig egyszerűen megérthető, hogy ha eltűnnek a ragadozók, felszaporodik a préda, ami ebben az esetben a kártevők sokaságát jelenti.

Biokertekben legjobb, ha virágszigeteket hozunk létre akár a gyepben, akár a veteményesben. Ezek egyszerű 60-80 cm átmérőjű virágtársulások, amelyeket évente kétszer vágunk, hogy magot tudjanak hozni és azt elszórják. Ily módon lehet elérni, hogy azok maradjanak meg, amelyek valóban képesek részévé válni kertünk ökoszisztémájának. A bolygatás nélküli virágszigetek tudnak stabil védőhelyet adni a hasznos élő szervezeteknek.

Harmadik az üvegházak, fóliasátrak biológiai növényvédelmét teszik fenntarthatóvá.

Ilyenkor nagy cserepekben, virágládákban vetjük el a Fátyolvirág  magokat és a már kész növénytakarót visszük be a fóliába, kívülről pedig egyszerűen körbeszórjuk egy virágkeverékkel. Ez egy nagyszerű védelmi rendszert jelent a behatoló kártevőkkel szemben, főként ha megérkeznek a virágpókok is.

Vetés: március-május

Tartalom: 0,5g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.