Eleonora

Eleonora

1 590 Ft

Alacsony növésű őshonos babfajta.

16 készleten

Cikkszám: BioV-BAB-RS392.

Az Eleonora lóbab bio vetőmag termése zsenge, színe világoszöld, alakja tojásdad vagy kissé szögletes, telt, középen horpadt. Középkései fajta.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Eleonora lóbab bio vetőmag

Az Eleonora lóbab bio vetőmag őshonos (nem Amerikából származó) faj. Erősen hidegtűrő, nagyon korán, március elején vessük! Kitűnő elővetemény!

Az Eleonora bőtermő, kiválóan alkalmas piacra. A kb. 20 cm hosszú hüvelyek élénk zöld színűek, mindegyikben öt mag van. Stabil és alacsony növekedésű fajta. Fagyasztásra is alkalmas.

Zsenge hüvelye vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, kifejtve vagy egészben saláta, püré és főzelék készíthető belőle. Nagyon finom, egészséges, korai vitaminforrás.

Mivel nagyon korán kell vetni (február-márciusban) termőhelyét ősszel készítsük elő. Az őszi zöldségfélék jó előveteménye, nitrogénnel gazdagítja a talajt. Az Eleonora lóbab hüvelye félig felálló, enyhén görbült, közepes nagyságú. A zsenge magvak színe világoszöld, alakjuk tojásdad vagy kissé szögletes, telt, középen horpadt. Friss fogyasztásra, konzerválásra és mélyhűtésre ajánljuk.
Zöld magvú, középkései, robusztus fajta, 4-5 közép nagy maggal hüvelyenként. A hüvely hosszú, lecsüngő.

Az Eleonora lóbab gyökerein lévő ún. gümőkben nitrogén megkötő baktériumok élnek, így trágyázást nem igényel, viszont kitűnő elővetemények nagy tápanyagigényű zöldségek számára.

Az Eleonora lóbab bio vetőmagok kezelésével meggyorsíthatjuk a kelést és egészségesebb növények fejlődnek. A borsóknál alkalmazott nedves csávázási módszerek jöhetnek szóba.

Vetés szabadföldbe: február második fele-március első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: június első fele-június végéig

Tartalom: kb. 50 g mag

Ezermagtömeg: 1369,64 g

Az eleonora zöldbab biológiai növényvédelme

A babok nem igényelnek frissen trágyázott talajt, de a komposztot meghálálják. A gyökerükön található gümőkben rendkívül sok nitrogén megkötő baktérium él, ezért kitűnő elővetemény, bár későn kerül le, de őszi káposztafélék, levélzöldségek nagyon jól érzik magukat utánuk. Érdemes bennhagyni a gyökerüket és a talaj baktériumflóráját tovább gazdagítani AlgilBio oltóanyagunkkal.

A túlöntözés és a lombfelület öntözése hajlamosítja a babféléket a gombás betegségekre, ezért inkább a talajfelületen öntözzük!

Gombás és bakteriális betegségeik ellen érdemes terméshozástól Polyversummal permetezni. Levéltetvek ellen, ha nagyon muszáj, akkor  WETCIT narancsolajos készítménnyel védekezzünk, de beállt biokertben a ragadozó rovarok általában képesek megoldani a problémát.

Sajnálatos módon az Afrikai vándorpoloska egyre jobban kedveli a zöldbabokat, ezért előfordulhat, hogy védekezni kényszerülünk ellenük. Ezt a NeemAzal biológiai permetszerrel tehetjük meg.

A “kukacosságot” okozó molyok és bagolylepkék ellen leghatékonyabban mini petefürkészeinkkel lehet védekezni.

Kihelyezésükről szól alábbi videónk:

Mini petefürkészek a biokertben

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.