Érdi bőtermő

Érdi bőtermő

9 900 Ft

Édes, nagy gyümölcsű fajta. Fája hasadásra hajlamos, moníliára érzékeny

Elfogyott

Cikkszám: KOROSKONTENERES-MEGGY-PUL003.
Tömeg 25 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Érdi bőtermő meggy koros konténeres  gyümölcsfa

Az Érdi bőtermő meggy gyümölcsfa oltvány alanya a Sajmeggy magonc vagy vadcseresznye alany.

Érés, fogyasztási idő: június közepe
Termékenyülés: ön termékeny, nagyon jól termékenyül
Termőképesség: rendszeresen, nagyon bőven terem (termésmennyiség önszabályozás)
Felhasználás: azonnali fogyasztás, befőtt, gyors fagyasztás, konyak-meggy

Ajánlott termőtáj: országszerte ajánlható

Magyar nemesítés, a Pándy és a Nagy angol meggy fajták keresztezésével Budatétényen (Maliga Pál, Apostol János, 1970.)

Középkorai virágzású. Fagytűrése közepes. Az ültetés utáni 4. évben már 10-13 kg termést is adhat.

Virágai későn nyílnak (Újfehértói fürtössel egy időben), nagyon jó pollenadó. Magányosan ültetve is jól terem, de termésbiztonsága és termésmennyisége javul, ha más fajtákkal vegyesen van telepítve. Fája közepesen erős növekedésű. Koronája lapított gömb alakú. Vesszői csüngők, elágazódási hajlama jó.
Metszést igényel.

Termése nagy (21-23 mm), megnyúlt gömb alakú. A héj színe sötét kárminpiros, fényes. Húsa közepesen kemény, kellemesen rostos, sötétpiros, bő levű. Levele sokáig a fán marad. Íze igen kellemes, édes-savas harmonikus.  A meggyfajták közül egyedülálló önszabályozó rendszerrel rendelkezik:  amikor a gyümölcsök 6-8 mm átmérőjűre megnőttek, egy részük megsárgul és lehullik. Csak annyi gyümölcs marad a fán, amennyit a fa teljes méretűre ki tud nevelni anélkül, hogy következő év termésbiztonságát veszélyeztetné.

A meggy mint gyógynövény is felhasználható. A gyümölcséből készült cukros befőtt enyhe hashajtó hatású, a kocsányából készült gyógytea köhögéscsillapító, ugyanakkor hörghurutra és gyomorbántalmak kezelésére is kiváló. Nagyon jelentős a kálium tartalma is. Rendkívül magas az antioxidáns tartalma, ezért a rákmegelőzésben fontos lehet a nyersen illetve fagyasztott formában való fogyasztása.

A gyümölcsfák rendelésének és átadásának a menete
Gyümölcsfa ültetési tanácsok
Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.