Erdők-mezők gombái

Erdők-mezők gombái

5 495 Ft

Lépjünk be a nagygombák hihetetlenül gazdag világába! 

Elfogyott

Cikkszám: KG-ERDOK-MEZOK-GOMBAI-SZAKKONYV-CSER-279.
Kategóriák: , .

Az Erdők-mezők gombái könyv remek segítség a hasznos gombafajok megismeréséhez.

Erdők-mezők gombái-könyv

Az Erdők-mezők gombái könyv remek segítség a hasznos gombafajok megismeréséhez.

A könyvben bemutatott 555 gombafaj (ebből 371 színes felvételen is) felöleli mindazokat a Magyarországon megtalálható, feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk. Valamennyi étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is.

– A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges bélyegeket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatjuk be.
– A könyv belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését.
– Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő. Határozás szempontjából a legfontosabb tulajdonságokat vastag betűvel emeltük ki.
– A leírások melletti ikonok egyértelműen jelzik a gombák étkezési értékét, gyógyhatását, árusíthatóságát, védettségét, előfordulási helyét és idejét. Külön ikonnal hívjuk fel a figyelmet a hasonló gombafajok oldalszámára.
– A könyvben az összes hazánkban védett (58) és árusítható (74) gombafaj megtalálható, sőt külön-külön névjegyzékben is szerepelnek.

Könyvünket mindazoknak ajánljuk, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez.  Valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos segédeszköze lehet.

A szerzők, dr. Locsmándi Csaba és dr. Vasas Gizella hivatásos gombakutatók (mikológusok), a szakma elismert tekintélyei, a Magyar Természettudományi Múzeum Gombagyűjteményének munkatársai. Számos tudományos publikációjuk, a gombákat bemutató ismeretterjesztő közleményük és könyvük jelent meg. Évek óta oktatnak a gombaismertetői tanfolyamokon. Több évtizedes tapasztalatukat és tudásukat ebben a könyvben összesűrítve adják át az erdőt, mezőt járó gombakedvelő olvasóknak.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.