Esther

Esther

7 290 Ft

Peronoszpóra ellen rezisztens magyar fajta. 

18 készleten

Cikkszám: KONTCSER-SZOLO-PUL-092.
Kategóriák: , .

Az Esther konténeres csemegeszőlő oltvány magyar fajta. A bogyók színe mély, sötétkék. Íze édes-zamatos, illatos. Rezisztens fajta.

Tömeg 2,4 kg
Esther KONTÉNERES CSEMEGESZŐLŐ OLTVÁNY

Az Esther konténeres csemegeszőlő oltvány magyar fajta.

Hazánkban nemesítették 1969-ben. 1995 óta államilag elismert fajta, de Svájcban is fajtaoltalmat kapott. A bogyók színe mély, sötétkék. Íze édes-zamatos, illatos. Bogyói közepes nagyságúak, maga a fürt vállas, azaz a szár felé eső részen széles. Átlagosan 25 dkg-osak. A legkorábbi rezisztens csemegeszőlő, már augusztus elején ehető. Az Esther csemegeszőlő oltvány erős növekedésű, rövidmetszéssel is szép fürtöket nevel. Peronoszpórával szemben rezisztens, lisztharmatra nem, ellene Amazonnal érdemes permetezni. Téltűrése közepes.

Az esther CSEMEGESZŐLŐ OLTVÁNY BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME:

Lemosó permetezésnél narancsolajat használjunk . Boroil

A szőlőnél az első megjelenő kártevő a szőlő gubacsatka. Ellene védekezhetünk NeemAzallal, de sokkal jobb a februárban kihelyezett ragadozóatka, amely biológiai növényvédelem mellett (felszívódó rovarölők és kén nélkül) véglegesen megoldja a problémát.

Az ezután fertőző peronoszpóra ellen, amint a legmagasabb nappali hőmérséklet eléri a 20 fokot permetezzünk élő készítményünkkel Amazon Ezt a kezelést leggyakrabban 2 hetente érdemes ismételni, de ellenálló fajtáknál az évi 1-2 kezelés már elegendő. Nyár végén, ősz elején ezt használjuk a botritis (szürkerothadás) ellen is.

Lisztharmat ellen egy olyan bio készítményt javasolunk, amely egyben a bogyórepedést is megakadályozza, ez a Prosilicon.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.