Estike

Estike

890 Ft

Este nyíló illatos virág

Elfogyott

Cikkszám: CS-ESTIKE-GAB-089.
Tömeg 0,2 kg
Faj

Bio besorolás

csomagolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Az Estike bio rovarmágnes növény

tulajdonságai:

Illatos, éjjeli hasznos rovarokat bevonzó növény.

Virágzási ideje: szakaszos vetéssel, palántaneveléssel júniustól- szeptemberig

Ázsia és Európai területeken gyakran megtalálható volt a vidékek völgyeiben, később jelentek meg a kertekben is.

Az estike harminc-negyven centiméter magasra növő erős szárú egynyári növény. Lándzsa alakú levelei ezüstösen zöld színűek. Fajtától függően a virágok lehetnek teltek vagy egyszerűek, rózsaszín, és lila színűek. Az alkonyatkor szirmot bontó virágok erős, intenzív illatot árasztanak, és egész éjszaka, hajnalig ontják illatukat.

Az Estike bio rovarmágnes növény

igényei:

Magjait minden évben újra kell vetni, lehetőleg tavasszal március végén. Célszerű a magok szakaszos vetése, így folyamatosan lehetőség nyílik arra, hogy a virágzás elhúzódjon, és egész nyáron illatozzon a növény. A magról ültetett estikét a jól előkészített talajra csak el kell szórni, és nem szükséges még betakarni sem mivel a magok fényre csíráznak. Amennyiben túl sűrűre sikeredett a magvetésünk akkor ritkítsuk meg a növényt, úgy, hogy körülbelül húsz centiméteres távolság legyen a tövek között. Az estike vetéséhez napos vagy félárnyékos helyet biztosítsunk, akkor lesz sikeres a nevelése. Ha sikeres a magvetésünk, hat hét eltelte után már élvezhetjük a növény illatát, és gyönyörködhetünk a virágok szépségében. Ha palántáról akarjuk ültetni az estikét, két hónappal a kiültetés előtt előnevelhetjük a növényt zárt térben, a többi palántaneveléshez hasonlóan. A jól megerősödött palántákat a fagyveszély elmúltával körülbelül tizenöt centiméteres távolságra ültessük el, és öntözzük folyamatosan. Célszerű nagy szárazság idején a növény folyamatos öntözését biztosítani, de a föld soha ne legyen száraz alatta.

Napos vagy félárnyékos helyre egyaránt ültethető növény. Jó vízáteresztő, jó szerkezetű kerti talajba ültessük. Szereti, ha földje kissé nyirkos, túlöntözni viszont nem szabad.

Az Estike bio dísz és gyógynövény felhasználása:

Az estike alkalmas szegélynövénynek, virágágyásban a többi virág közé ültetve, de ültethető balkonládába is, hiszen az erkélyre rakva akár az ablakhoz közel, még a szobába is belopózhat illata.

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk  bio minősítésű  kertészetéből származik.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.