Évelő borsikafű

Évelő borsikafű

800 Ft

Klasszikus, ősi magyar fűszernövény, a babfélék védőnövénye.

Elfogyott

Cikkszám: CS-EVELO-BORSIKAFU-GAB-108.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Évelő borsfű bio fűszernövény

/ Satureja montana

Leírás
Az ajakosvirágúak családjába tartozó hosszú életű mediterrán félcserje.

Fagytűrő, ezért az egynyári borsfűtől eltérően nem kell minden évben újratelepíteni. Fehér vagy rózsaszín apró virágai nyáron folyamatosan nyílnak.

Igazi rovarmágnes növény. 40-50 cm magas, levelei aprók, szálas lándzsásak, aromás illatúak. Fűszerként a feketebors pótlására javasolják. Elsősorban káposztafélék és babból készült ételek ízesítésére ajánlják felfúvódást csökkentő, emésztést segítő hatása miatt.

Az erdélyi konyha hagyományos fűszere, melyet gyakran használnak a lestyánnal együtt.

Szárazságtűrő, fényigényes növény, de tolerálja a félárnyékot is. Jó vízáteresztőképességű, laza talajt igényel.

BIO GYÓGY- ÉS FŰSZERNÖVÉNYEINK

Minden gyógy- és fűszernövény palántánk bio minősítésű. A különleges kínálat folyamatosan változik. Érdemes vissza-visszanézni ide.

Az új fajokat, fajtákat elsőként a Biokert Magazinban tesszük közzé, ahol segítséget is adunk a választáshoz és a kezeléshez.

A biokertek értékes része a gyógynövényes ágyás és a fűszerspirál. Természetesen szegélynövényként, vagy szigetekben elhelyezve is tökéletes választás, szinte bármely növény ebből a kategóriából.

A modern konyhák ma már a friss, zöldfűszerekre építenek, melyeket bármely kertben megtermelehtünk már és valóban frissen, szedés után azonnal adják a legtöbb ízanyagot, aromát.

A gyógynövények világa hozzáértést, információt igényel. Óvatosan használjuk őket, de érdemes belekezdeni, hiszen a legtöbb mesterséges hatóanyag, amelyeket gyógyszerként lehet kapni fellelhető természetes fromában is gyógynövényeinkben, egyes esetekben pedig gyógyszerekbe is a növényekből kivont alkaloidákat teszik.

Legjobb kezdés, ha elgondolkodunk, hogy melyek a családban leggyakrabban kezelt hétköznapi betegségek tünetek és azokra keresni megfelelő növényt. Ilyen lehet például a felső légúti megbetegedések, izületi bántalmak, emésztési panaszok, hugyúti problémák, fül- vagy fejfájás. Mi tudunk adni szinte bármely gyógynövényt, de mindegyiknek megvan a maga ültetési ideje, ezért az év különböző szakaszaiban fogják megtalálni kínálatunkban.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.