Évelő szarkaláb

Évelő szarkaláb

375 Ft

Magas, dekoratív virágok, sok nektárral hasznos rovarainknak.

13 készleten

Cikkszám: VegyszmV-SZARKALAB-RD332.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Évelő szarkaláb vegyszermentes virág vetőmag

Magas, 100-180 cm-es évelő virág.

Pompás, élénk színű virágzata miatt a júniusi virágágy egyik vezérnövénye.

Tenyeresen osztott nagyméretű levelei mélyen fogazottak. A fürt hosszú száron nyílik június-júliusban.

A virágok 3-4 cm-es félteltek, fehér, rózsaszín, kék árnyalatúak. Elvirágzása után visszavágva még egy nyárvégi másodvirágzásra is számíthatunk.

Szélvédett fekvésbe, jó minőségű kerti talajba ültessük. Egyenletes vízellátást igényel. Hűvösebb, párásabb helyeken fejlődik legszebben.

A szarkalábat csak napos helyre érdemes elültetni, félárnyékban nem fog virágot hozni, és kedveli a tápanyag dús jó vízáteresztő képességű talajokat is. A dús virágzás érdekében minden tavasszal, érdemes komposzttal vagy érlelt istállótrágyával tápanyagot juttatni a növény számára, de virágzás előtti időszakban egy kis tápoldatos víznek is nagyon örül a szarkaláb.

Ültetés után öntözzük meg jó alaposan a növény körül a talajt, és érdemes egy hosszú, erős karót leszúrni a növény mellé, mert az akár 180 cm.-es hajtásokat nyáron ki kell karózni. Tavasszal még a virágzás előtt is érdemes a szarkalábat visszavágni, mert így nem egy főhajtást fog növeszteni az anyanövény, hanem több oldalhajtást így a virág is több lesz egy növényen.

Nyáron a nagy melegben érdemes akár minden reggel vagy este megöntözni a szarkalábat, és az utóvirágzás érdekében a virágzás végén még egy metszést beiktatni, így a nyár végén egy másodvirágzásra is számíthatunk.

A szarkalábak júniustól, júliusig virágoznak, de egy metszéssel és némi tápanyag utánpótlással egy utóvirágzás is van augusztustól októberig. Ősszel ismét érdemes visszavágni a felére a hajtásokat, így a növény felkészül a téli pihenőre.

Figyelem!

Az évelő szarkaláb a mérgező növények közé tartozik, minden része mérgező, így a metszéshez és az ültetéshez is érdemes kesztyűt viselned, mert gyakran még a levelek érintése is bőrirritációt okozhat.

Lisztharmatra érzékeny. Kiültetésre és vágásra egyaránt alkalmas.

Vetés: március-május

Tartalom: 0,25g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes virág vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.