Évelő csillagfürt színkeverék

Évelő csillagfürt színkeverék

330 Ft

Csodás, magas, színpompás virág, amely nitrogénnel dúsítja a talajt.

22 készleten

Cikkszám: VegyszmV-CSILLAGFURT-RD062.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Évelő Csillagfürt színkeverék vegyszermentes vetőmag

Virágzási idő: június-szeptember

Az Évelő Csillagfürt színkeverék vegyszermentes vetőmag napos vagy félárnyékos helyre való, júniustól szeptemberig virágzik.

80-100 cm magas, bokros évelő növény.

Levelei ujjasan osztottak, enyhén szőrösek. Erőteljes hosszú szárakon nyílnak fehér, rózsaszín, piros, kék színű fürtvirágzatok. Pasztellszínű hatalmas virágfürtjei árnyalatokban igen gazdagok.

Két nappal a vetés előtt áztassuk be a magokat. Kelésig takarjuk.

Május végétől több héten át virágzik. Az elnyílt szárakat visszavágva még egy virágzásra számíthatunk. Mélyrétegű, vízáteresztő, mészben szegény talajt kíván. Évelőágyba vagy szoliterként alkalmas, vágásra is használható.

Lisztharmatfertőzésre érzékeny. Napfény-kedvelő.

Gyors növekedésű. Ültetési ideje tavasz vagy ősz, de rendszeres önözéssel egész nyáron lehet ültetni. Magvai kissé mérgezőek.

Talajigénye: Semleges vagy gyengén savanyú talajt kedvel. Legjobb a könnyű talaj, de jól megél agyagos talajon is, ha jó szerkezetű. Nem szereti a meszes és a nitrogénnel trágyázott talajt. Gyökerein nitrogéngyűjtő baktériumok élnek.

Vetés szabadföldbe: április első fele-április végéig.

Tartalom: kb.1g

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Vegyszermentes vetőmagok

Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.