Fahéj illatú bazsalikom

Fahéj illatú bazsalikom

1 590 Ft

Bazsalikom a fahéj aromájával.

20 készleten

Cikkszám: BioV-FUSZER-RSkr5.

A Fahéj illatú bazsalikom bio vetőmag nagyon dekoratív növény.

A Fahéj és a bazsalikom ízének csodás kombinációja egy aromás csokorban.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Fahéj illatú bazsalikom bio vetőmag

A Fahéj illatú bazsalikom bio vetőmag nagyon dekoratív növény. A Fahéj és a bazsalikom ízének csodás kombinációja egy aromás csokorban.

Nagy leveleivel és lila virágaival szépen mutat, akár a virágágyásban is megállja a helyét.

Használható frissen, vagy főzéshez – ha főzzük, csak a végén adjuk az ételhez, hogy megmaradjon kivételesen finom aromája.

A bazsalikomot tavasz közepén javasolt vetni. Ne takarjuk be mert, FÉNYRE CSÍRÁZIK!

Egyéves növény. 40-50 cm magas, meleg- és fénykedvelő. Levelei közepes méretűek, virágai rózsaszínek. Kiváló aromájú fűszernövény.

Mártások, saláták kedvelt fűszere. Teája idegnyugtató hatású.

Kétszer vághatjuk, júliusban és szeptemberben, a virágzás kezdetekor. Halételek, kolbászáruk, növényi ecetek, ecetes és vizes uborka ízesítéséhez használhatjuk.

Íze a legjobban citrommal és fokhagymával kombinálva érvényesül.

A népi gyógyászatban többek között étvágy gerjesztőnek, vizelet- és szélhajtónak, valamint köhögéscsillapítónak is használják. Főzetét külsőleg borogatásra, torokgyulladás esetén öblögetésre is alkalmazzák.

Vetés ideje palántaneveléshez: április második fele-április vége

Vetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: június második fele-szeptember első fele

Tartalom: kb.0,8 g mag

Ezermagtömeg: 1,71 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A  Fahéj illatú bazsalikom vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.