Fátyolvirág

Fátyolvirág

600 Ft

Kitűnő, évelő búvóhely hasznos rovarok számára.  

Elfogyott

Cikkszám: CS-FATYOLVIRAG-GAB-087.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

A Fátyolvirág bio rovarmágnes növény

tulajdonságai:

Pollen- és védelmet adó, évelő növény.

Virágzási ideje: július-szeptember

Vetési idő: március-május

Ültetés: július-szeptember

A fátyolvirág a szegfűfélék családjába tartozó évelő növényünk. Közép-Kelet-Európában rendkívül gyakori előfordulású.

Vaskos, mélyen a talajba hatoló gyökérzettel rendelkezik, szára pedig hengeres, dúsan elágazó. Levelei hosszúkásak, a szárakon keresztben átellenesen helyezkednek el. Magassága 60-90 cm. A virágok aprók, fehér-rózsaszínes szirmok alkotják, melyek öttagúak és összetett bogvirágzatban nyílnak. Toktermése van, a magok barna színűek és laposak.

Szaporítása magvetéssel történik, az átültetést nem viseli jól, mélyreható gyökérzete miatt. A csirázáshoz fényt igényel, ezért az elvetett magokat ne takarjuk. Szeptemberben ki lehet ültetni végleges helyére.

A Fátyolvirág bio rovarmágnes növény

igényei:

A tűző napfényt és a sovány, száraz talajt kedveli. Akkor fejlődik jól a növény, ha egész nap, de minimum napi 6 órát éri a nap. Homokkal segíthetjük a talaj vízelvezetését. A kötött, nyirkos talajokon nem, vagy nagyon rosszul fejlődik. Elvirágzás után érdemes visszavágni az  évelő fátyolvirágot, így serkenthetjük az új hajtások fejlődését.

A Fátyolvirág bio rovarmágnes növény

felhasználása:

A Fátyolvirág hatalmas bokrokat nevel, amelyek sűrűk, mégis könnyedek. Kitűnő búvóhely a hasznos rovarok számára.

A növény gyökere szaponinokat tartalamaz, nyákoldó és köptető hatású. Szaponintartalma miatt jól habzik, ezért korábban mosásra is használták. A felső légutak hurutos megbetegedései ellen nyákoldó orvosságot készítenek belőle. Váladékos köhögés esetén a belőle készített főzet enyhíti a panaszokat. Étkezés után érdemes a főzetet fogyasztani, mely hatására a betegnek felszakadozik a váladék és ki tudja köhögni. A koleszterin szintet is bizonyítottan csökkenti. Hurutos megfázás ellen teát készíthetünk belőle az alábbi gyógynövényekkel: lándzsás útifű, hársfavirág, kakukkfű, tüdőfű, orvosi ziliz.

Vágott virágként és kerti dísznövényként is népszerű.

Hasznos élő szervezetek, betelepíthető ragadozó- és beporzó rovarok rendelhetők biogazdabolt.hu webáruházunkban ITT:

Hasznos rovarok

Minden fűszer és gyógynövény vegyszermentes palántánk  bio minősítésű  kertészetéből származik.

Rendszerben gondolkodunk!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

A Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.