Fehér mustár (Kertdoktor) 1kg

Fehér mustár (Kertdoktor) 1kg

2 490 Ft

A legjobb gyomelnyomó zöldtrágya.

31 készleten

Cikkszám: VegyszmV-MUSTAR-RD274.

A Fehér mustár vegyszermentes vetőmag a gyökerei átszövik, táplálják, lazítják a talajt, levelei jótékonyan takarják és védik a kiszáradástól.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Fehér mustár vegyszermentes zöldtrágya vetőmag 1 kg

A Fehér mustár vegyszermentes vetőmag az egyik legnépszerűbb zöldtrágya-növény. Szinte bármikor vethető, kitölthető vele bármely olyan időszak, amikor üresen állna a veteményes. Gyökerei átszövik, táplálják, lazítják a talajt, levelei jótékonyan takarják és védik a kiszáradástól.

A legjobb gyomelnyomó, amely képes jelentősen gyéríteni az agresszív gyomokat.

A fehér mustár gyorsan nő, ezért az év során bármikor használhatjuk az átmenetileg szabadon lévő területek takarására. Mielőtt virágozni kezdene, vágjuk le és hagyjuk a talajon. A felszínen elbomló zöldtömeg és a talajban bomló gyökerek csodát tesznek minden talajjal.

Ha késő ősszel vetjük (szeptember végén vagy október elején), még virágzás előtt elfagy és tavaszra el is bomlik, vetésre kész talajt hagyva maga után.

Figyelem: ha földibolha-veszély áll fenn, akkor csak a késő őszi vetést alkalmazzuk, mert ők a mustárt is szeretik. A földibolhák megjelenése esetén azonnal vágjuk ki és dolgozzuk be a talajba

A fehér mustár a fonalférgeket elűzi, így kiváló előveteménye a gyökérzöldségeknek (kivéve a retket).

Vetés szabadföldbe: március-szeptember vége

Tartalom: 1 kg

VEGYSZERMENTES ZÖLDSÉG VETŐMAGOK

A vegyszermentes vetőmag nem ökológiai gazdálkodásból származik és nem elsősorban ellenálló képességre szelektált. Az anyanövényeknél a vetőmagtermelők még vegyszeres növényvédelmet használtak, a termésérés időszakában viszont már nem kezelték, illetve a vetőmagok tisztítása, szárítása után sem vonták be semmilyen biogazdálkodásban nem engedélyezett anyaggal.

Ezekből a vetőmagokból nem származik szermaradvány a belőlük termelt növényben, de nem bio vetőmagok!  

A Biokiskert kezeletlen, azaz csávázatlan vetőmagjai olyan nagy múltú vetőmag előállító cégektől származnak, amelyek minden esetben igazolják a vetőmag származását és vegyszermentességét. Ennek a tényét a tasakon saját jelöléssel feltüntetjük. Biogazdálkodók számára mi szolgáltatjuk a minősítő szervezetek által elfogadott formában az erről szóló igazolást. Ehhez a vásárláskor jelezni kell, hogy ökológiai gazdálkodásban kerül felhasználásra a vetőmag.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.