Fino gumós édeskömény

Fino gumós édeskömény

1 590 Ft

Különleges emésztést javító zöldség.

29 készleten

Cikkszám: BioV-KULONLEGES-RSFe11.

A Fino gumós édeskömény bio vetőmag termése nagyon ellenálló.

Gyönyörű lapos, keres, fehér gumója van. Kiváló, édes és fűszeres ízű.

Tömeg 0,01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Fino gumós édeskömény bio vetőmag

A Fino gumós édeskömény bio vetőmag termése nagyon ellenálló, kifejezetten korai termesztésre alkalmas.

Gyönyörű lapos, keres, fehér gumója van. Kiváló, édes és fűszeres ízű.

A paradicsomhoz hasonlóan a tavaszi fagyok után szabad csak kiültetni.

Áprilistól közvetlenül szabadföldi vetés is lehetséges, jól előkészített talajba. Jó víz és tápanyagellátás szükséges a termesztéséhez.

A Fino gumós édeskömény az ernyősvirágzatúak családjába tartozik és Európa déli részein honos az alapfaj. Világszerte termesztik. Nálunk kevéssé ismert, bár az utóbbi időkben már megjelent a magyar boltok polcain is. Vékony, sallangos kaporra emlékeztető levélzete légiessé teszi a kinézetét. Szárhagymáját fogyasztjuk, amely húsos, pajzs alakú.

A Fino gumós édeskömény melegigényes növény, bár új fajtái már jobban tűrik a hideget. A talaj iránt kevésbé igényes, de biogazdálkodásban mindenképpen kell alá érett állati trágya. Álatalában szakaszosan 10-14 naponként vetik 40-50 cm-es sortávra. Tenyészideje 80-100 nap, a hőmérséklettől függően. Kényes növény, mert bármilyen negatív környezeti hatásra azzal reagál, hogy magszárba indul. Ez az őszi termesztésnél elkerülhető.

A szedést akkor kezdjük, amikor tyúktojás nagyságú a gumó. Ilyenkor már fehér és édes az íze. Éles késsel talaj felett elvágjuk a növényt, a felesleges leveleket leszedjük és a maradékot a gumó felett kb. 10 cm-el csonkoljuk. Hűtve akár 2 hónapig is eláll.

Nagyon érdekes biológiai sajátosság, hogy bárhogy vetjük el a növényt, mindig kelet-nyugati irányban növekszenek. A legjobb biokerti iránytű.

Balkonon, konténerben-cserépben is nevelhető, rendkívül dekoratív növény a Fino gumós édeskömény.

Tartalom: kb. 0,4 g mag

Ezermagtömeg: 4,55 g

A  fino gumós édeskömény BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

Biogazdálkodásban tápanyagon és vízen kívül nem sok mindent igényel.

A szerves trágyák közül a nitrogénban dúsakat használjuk, de figyeljünk, hogy megfelelő formában tartalmazza és ne induljon el a nitrátosodás folyamata. Egyik legjobb erre az ORGEVIT.

Túlöntözés, vagy félárnyékos helyen lisztharmat betegség léphet fel, melyre a VITISAN biológiai permetszert javasoljuk.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Fino gumós édeskömény csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink, ezért a Fino gumós édeskömény is, egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.

 

FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.