Fitokondi lágyszárúakra 1l

Fitokondi lágyszárúakra 1l

2 950 Ft

Gyógynövényekkel a biológiai növényvédelemben.

30 készleten

Cikkszám: KG-FITOKONDILÁGY1-VP-088.
Kategóriák: , .

A Fitokondi lágyszárúakra 1L bio tápanyag teljesen növényi alapanyagokból készült, mely erősíti a növények immunrendszerét.

Tömeg 1 kg
Bio besorolás

csomagolás

Hatóanyag

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Fitokondi lágyszárúakra 1 l bio tápanyag

A Fitokondi lágyszárúakra bio tápanyag teljesen növényi alapanyagokból készült növényerősítő.

A Fitokondi előállításánál a szárított növényi rész áztatás, és/vagy főzése után történik meg a termék formálása és kiszerelése. A Fitokondiban lévő aktív növényi enzimek és hormonok, melyek természet-azonosak, mellett biológiailag aktív mezo- és mikroelemek is vannak ( magnézium, réz, cink, stb.), melyek azonnal beépülhetnek a kezelt növényi részekbe (levél, szár, virág, termés) javítva azok bőrszöveti egészségi állapotát, a belső szövetek (parenchima) ellenálló képességét, stabilitását. A kultúrnövények rendszeres, hetente, kéthetente történő kezelésével az újonnan fejlődött növényi részek védettségi állapotát is biztosítani tudjuk. A Fitokondi keverhető más organikus eredetű készítményekkel és használatban lévő kemikáliákkal egyaránt. Tehát a megmaradt, engedélyezett peszticidek káros hatásának mérséklését is el lehet érni a Fitokondi technológiába illesztésével.

A Gyógynövénykutató Rt. szakemberei segítségével zömében gyógynövényekből, de más nem védett növényekből és növényi részekből állított össze egy potenciális növénykondicionáló anyagot, melyet megfelelő formázás után az összes hazai zöldségnövény kultúrában 2010 januárjától növényi kondíció javítására hatóságilag (FVM, EüM), KvVM, Biokontrol Hungaria)) engedélyeztetett.

A felhasználhatóság kiterjesztésére 2010-ben szántóföldi, szőlő és gyümölcs kultúrákban a biológiai vizsgálatok beállításra kerültek, s várhatóan a következő évtől bármely termesztett növény fiziológiai kondíció javítására, a kórokozók kártevők károsításának megelőzésére (prevenció) a termék, a Fitokondi felhasználható.

székely gyöngyvér ajánlásával:

A növény víz-háztartásának visszaállítására különösen alkalmas! Ezen felül erősíti a növények immunrendszerét és kártevő riasztó hatása is van.

Nyári különösen meleg, száraz periódusokban algás készítmények helyett ezt használjuk.

Permetszerként javasoljuk a használatát. Magában is hatékony, de a felszívódást segítik különböző bio adjuvánsaink, mint például a Mélius, a PrevB2, vagy a Wetcit. Utóbbiak a levéltetveket és egyéb kis méretű szívókártevőket is gyérítik, míg Méliussal a vírusok terjedését is lassítja megfigyeléseink szerint.

A Fitokondi szinte minden bio készítménnyel keverhető (Prosiliconnal nem) és érdemes is, mert fokozza a növények keringését így az egyéb hatóanyagok felszívódását is segíti.

1 l terméket 20 l vízben hígítsunk. Túldozírozni nem lehet.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.