Florina

Florina

23 500 Ft

Nagyon finom, egészséges fajta. Rezisztens, bőtermő.

7 készleten

Cikkszám: KONTENERES-ALMA-SAJ-028.
Kategóriák: , .

A Florina alma konténeres gyümölcsfa gyümölcse nagyméretű.

Húsa sárgásfehér, kemény, roppanó. Íze édes, a cukor és sav aránya harmonikus.

Tömeg 21 kg
Faj

FLORINA ALMA konténeres GYÜMÖLCSFA

A Florina alma konténeres gyümölcsfa Franciaországban nemesített, új, fajtaoltalom alatt álló, rezisztens fajta.

Varasodásra teljesen rezisztens, lisztharmatra pedig ellenálló, azaz biotermesztésben ez külön védekezést kéntartalmú készítményekkel nem igényel. Teljes biológiai növényvédelmi rendszerünkbe illeszkedő fajta. Eredetileg ipari léalmának nemesítették, de harmonikus, mégis intenzív íze miatt friss fogyasztásra is nagy kedvenc lett. Ellenállósága miatt szinte minden biogazdaságban megtalálható. Tárolhatósága kitűnő, porzása nagyon jó. Főzésre, sütésre, légyártásra, kompótnak, cukrászati felhasználásnak is megfelel. Tavaszig jól eltartható.

Az új fajták többsége porozza ( Gloster, Gala,  Reglindis, Reka, Golden Delicious, Granny Smith) , de sok régi fajtával is kompatibilis (Téli Arany Pármen).

Fája gyönyörű, mélyzöld levelekkel. Intenzív fajta, erős metszést igényel és orsó, vagy kordonos korona is kialakítható belőle.

A Florina alma konténeres gyümölcsfa gyümölcse a modern ízlésvilágnak megfelelő. Nagyméretű (170-180g). Termésritkítást igényelhet. A héj színe halványsárga, amely piros fedőszínnel takart, enyhén csíkos. Szeptember végén, október elején szüretelhető, tavaszig  tárolható.

Nagyon finom, enyhén savanykás, kitűnő aromával.  Húsa sárgásfehér, kemény, roppanó. Íze édeskés, a cukor és sav aránya harmonikus. A friss fogyasztáson kívül almalének, cidernek, almabornak és almaecetnek is az egyik legkiválóbb fajta.

A FLORINA ALMA gyümölcsfa BIOKERTI NÖVÉNYVÉDELME:

Az általunk forgalmazott almafák nem fogékonyak a gombás, bakteriális és vírusos fertőzésekre. Ez azt jelenti, hogy az átlagos ellenálló képességük jóval nagyobb, mint a többi almafáé. Ennek ellenére bizonyos kártevők és kórokozók ezeknél is megjelenhetnek.

Leggyakoribb kártevő, az almamoly. Ellene védekezni kell, aminek elsődleges oka nem is az alma “kukacossága” amelyet a molyok hernyói okoznak, hanem az általuk ejtett seben keresztül befertőző monília. Az almafáknál elsődlegesen a gyümölcsmonília jelentkezik, ami ugyan nem jár hajtáselhalással és fapusztulással, de kevés idegesítőbb dolog van, mint az érés kezdetekor, tömegesen lerohadó termés.

A védekezés immár csak petefürkészekkel is megoldható, de a teljes biztonsághoz érdemes az első petefürkész kapszula kihelyezése előtt egy Dipel, bakteriális készítménnyel permetezést beiktatni.

monília elleni védelem fertőzött területeken mindenképpen indokolt, de erre is van biológiai megoldás. Ez már fertőzött, idős fákon is működik és képes tünetmentesen tartani őket.

Tél végi-kora tavaszi metszés után erős lemosó permetezésben (szigorúan rügypattanás előtt!!!!) adjuk narancsolajos készítményt (Wetcit). És beteg fák esetén bioban engedélyezett réz hatóanyagú készítményt (Cuproxat). Utána virágzáskor fertőtlenítsük a talajt Trifender Pro gombaölő gomba készítménnyel.

Polyversum gombaölő gombával pedig kétszer, egyszer nyár elején, egyszer pedig a gyümölcsérés kezdetén permetezzünk.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.