Fodros

Fodros

1 590 Ft

A legszebb petrezselyem, díszítésre.

1 készleten

Cikkszám: BioV-PETREZSELYEM-RSpe13.

A Fodros metélőpetrezselyem bio vetőmag tömött, sötétzöld, finoman fodrozott leveleket hoz, erős száron.

Levelei sűrűek és csipkézett szélűek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Fodros metélőpetrezselyem bio vetőmag

A Fodros metélőpetrezselyem bio vetőmag tömött, sötétzöld, finoman fodrozott leveleket hoz, erős száron. Kiváló tulajdonsága, hogy áttelelés után is szedhető, még magzás közben is hozza tömött leveleit. Egészen addig kitart, amíg az új vetés szedhetővé nem válik. Szabad földön és fólia alatt is kitűnően termeszthető. Díszítésre, ízesítésre is használhatjuk, ha kizárólag a lombjáért termesztjük. Gyökere vékony, elágazó. Levelei sűrű állásúak és csipkézett szélűek. Levesek, hidegtálak, burgonya és mártások ízesítője. Ne főzzük!

Vetés szabadföldbe: március első fele-június végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: április második felétől november végéig

Tartalom: kb. 3 g mag

Ezermagtömeg: 1,32 g

A Fodros metélőpetrezselyem biológiai növényvédelme

A levélpetrezselymek esetében nem a gyökér, hanem a levélzet megbetegedései okozhatnak gondokat. A levél és gyökértetvek ellen lehet szükség leginkább védekezésre. Mivel a levélzet nem túl nagy, ezért a gyökértetvek ellen történő  Artis Pro beöntözés este elvégezve a levéltetveket is elpusztítja. Ilyenkor öntözőkannából locsoljuk a teljes levélzetre.

Leggyakoribb betegségük a lisztharmat. Ez általában valamilyen hibás agrotechnológia miatt fordul elő. Túl nagy páratartalom, rossz levegőzés, vagy árnyék a fő okok. Legfontosabb a megelőzés, da ha már fellépett a betegség, akkor  Prosilicon (természetes szilikát készítmény) permetezést javasoljuk.

Az Artis Pro rovarölő gomba használata:

VIDEO

Tápanyag igénye nem túl nagy, ezért elegendő alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.