Földi mandula

Földi mandula

1 590 Ft

Finom különlegesség táplálékallergiásoknak.

51 készleten

Cikkszám: BioV-KULONLEGES-RScv12.

A Földi mandula bio vetőmag sok földalatti, 1-2 cm-es magot (gyökérgumót) hoz.

Finom íze a mandulára, mogyoróra hasonlít, de nem allergizál.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Földi mandula bio vetőmag

A Földi mandula bio vetőmag sok földalatti, 1-2 cm-es magot (gyökérgumót) hoz.

Nagyon finom íze van, a mandulára, mogyoróra hasonlít, de nem allergizál, szinte minden diétában megállja a helyét.

A Földi mandula fogyasztható nyersen, pirítva vagy őrölve, lisztként is használható. Áprilistól palántának vethető, kiültetés májusban.

Serkenti az emésztést, mivel a rostanyagok a bélben megduzzadnak és aktiváló energiát fejtenek ki a nyálkahártyára. Ezáltal az egyik leggyakoribb civilizációs betegséget, a szorulást napokon belül megszünteti.

– Rostos felépítése megköti a mérgező anyagokat és segítik kiürülésüket.

– A rostban található anyagok védik a bélflórát.

– A földi mandula tartalmaz számos enzimet, fitohormont, biotint (H vitamin). Flavonoidot, ami az érfalakat stabilizálja és a szöveteket, szerveket, sejteket védi a szabad gyökökkel szemben, úgy, mint az E vitamin.

Vetés ideje palántaneveléshez: április eleje-április vége

Kiültetés szabadföldbe: május második-fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: szeptember második fele-október végéig

Tartalom: kb. 20 gumó

Ezermegtömeg: 378,89 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.