Garnet Giant

Garnet Giant

1 590 Ft

Csodálatos mély lila levelek salátakeverékekbe.

39 készleten

Cikkszám: BioV-AZSIASALATA-RSko70.

A Garnet Giant ázsiai saláta bio vetőmag kerek levelű, sötétlila-mélyvörös színű ázsiai saláta.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Garnet Giant ázsiai saláta bio vetőmag

A Garnet Giant ázsiai saláta bio vetőmag jellegzetesen kerek levelű, sötétlila-mélyvörös színű ázsiai saláta (káposztaféle).

Intenzív színe feldob minden vegyes salátát. Nem is beszélve jellegzetes, lágy ízéről.

A fiatal leveleket már 3 hét után el lehet kezdeni szedni, teljesen 45 nap alatt fejlődik ki. Egyéves, mérsékelten hidegtűrő, rövid tenyészidejű. (30-55, ill. 45-65 nap), Nem fejesedő, mustárra emlékeztető ízű káposztaféle. Sok béta-karotin, folsav és C-vitamin található benne, de kalciumtartalma is említésre méltó. Amikor a kikelt növények elérik a 10 cm-es magasságot 15-25 cm tőtávolságra egyelni kell. A Garnet Giant ázsiai bio saláta szedése a kelés után már 30 nappal megkezdhető, de van, ahol 45-75 naposan szedik. Ekkor már teljes méretű és félérett állapotban van. Az ázsiai levélzöldségek kiskertekben egy évben egymás után akár háromszor is termeszthetők. Nagyon rövid idő alatt előállítható. Értékes táplálék. Tavasz végén, és ősszel jelent friss zöldség kínálatot, amikor a legszegényesebb a választék.

Térállás: 30*30 cm.

Vetés szabadföldbe: február első fele-április végéig, augusztus első fele-szeptember végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: március második fele-május végéig, szeptember első fele-október végéig

Tartalom: kb. 1 g mag

Ezermagtömeg: 1,78 g

A Garnet Giant ázsiai saláta biológiai növényvédelme

A Garenet giant legjelentősebb kártevője a földibolha, amely apró lyukakat rág a levélbe.

A magokat nedves csávázással érdemes előcsíráztatni/csávázni AlgilBio-val

Egy beállt biokertben valójában nem is kell védekezni a bakteriális és gombás betegségek ellen.

Legfőbb kártevőik a földibolhák, ezért nyári rajzási időszakukban csak rovarháló, vagy fátyolfólia alatt érdemes próbálkozni a termesztésével, a valódi biós megoldás azonban a nyári szezon kihagyása. Az esetleg lerakott peték miatt mindenképpen javasolt ARTIS PRO használata, talajfertőtlenítésként, de a már ottlévő rovarokat is jelentősen gyéríti év közben. Hosszabb távú megoldást jelent, ha az ARTIS PRO-t keverjük ALFA PERLITTEL és úgy szórjuk a talajfelszínre.

Fokozottan ügyelni kell a vetésváltásra, hogy ne szaporodjanak fel ezek a kártevők az évek során! A talaj tetejére szórhatunk fahamut is, mert az kissé távol tartja ezeket a kártevőket.

A földibolhákra a Neem fa biológiai növényvédelmi kivonata a NeemAzal is használható, de nagy rajzások idején sajnos nem elegendő.

A Garnet giant ázsiai bio saláta termesztése során gondot okozhatnak a csigák. Ellenük csapdázásos gyérítés, futókacsa tartása, használható biogazdálkodásban.

A termesztés során egyes helyeken gondot okoznak a csigák. Az ellenük való védekezésről itt tekinthet meg videót:

CSIGACSAPDÁK

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márkaképviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.