Geneva

Geneva

4 500 Ft

Mini kivik a kertből magas vitamin tartalommal. 

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-KIWI-PUL-017.
Kategóriák: , .

A mini Geneva termős kiwi, különleges, mini fajta, amelynek gyümölcse kopasz, ezért nem kell hámozni. Gyümölcse apró, cseresznye méretű.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

MINI GENEVA KIVI konténeres cserje

A mini Geneva termős kiwi, különleges, mini fajta, amelynek gyümölcse kopasz, ezért nem kell hámozni. Gyümölcse apró, cseresznye méretű, úgy fogyasztható, mint a szőlő. Augusztus végén, szeptember elején érik. Kétlaki növény, ezért a termésképzéshez mindenképp porzópár szükséges. Ideális porzója a ’Weiki’ fajta.

Gyengébb növekedésű, mint a többi kiwi fajta, levelei is kisebbek. Jól tűri a fagyokat, akár a -25°C-ot is elviseli. A meszes talajt nem szereti, érdemes ültetéskor egy nagy gödörben kicserélni a talaj komposztos, trágyás földre.

Általában az első évben, amikor virágzik még nem köt termést. Gyors növekedésű kúszónövény. Napos, félárnyékos helyen érzi jól magát. Felfelé törő, hajtásai a 3-4m-t is elérhetik, ezért támrendszer kiépítéséről mindenképp gondoskodni kell.

Május közepén hozza nagy mennyiségű apró fehér virágait. A termések szeptember végén, október elején érik el a szüretelhető állapotot.  Gyümölcsei zöldből bordóra érnek, mézédesek és igen aromás ízűek.

Rendkívül egészséges gyümölcs, jótékony hatásai közismertek. Diétázóknak különösen ajánlott fogyasztása: egy szem alig 40 kalóriát tartalmaz! Nem csak gyógyhatású, de zsírégető, magas tápértékkel és C-vitamin tartalommal.

A házi kivi ellen az sem lehet kifogás, hogy nem szeretik a savanyú ízt. A kivi ugyanis nem savanyú, saját keretünkben finom édesre érlelhető.

Ültetés előtt javasolt a talaj cseréje kb. 40-50 cm mélyen humuszban, komposztban és trágyában gazdag földkeverékre, mely segíti a növény megfelelő növekedését és tápanyagellátását! A kivi Dél-Kína nemzeti gyümölcse és a nemzetsége (Actinidia – Küllőfolyondár) Közép-Kínában őshonos. Az itthoni éghajlati viszonyok megfelelőek számára. Nagyon jól megél a csallóközi és az északibb térségeken is, kiválóan alkalmazkodik a hideg telekhez.

A pár éves növényeken végre lehet hajtani már a metszést, ill. ritkítást a későbbi nagyobb terméshozam érdekében. A metszést és a futtatást illetően a kivi olyan, mint egy csemegeszőlő.

Betegségekre nem hajlamos, különösebb növényvédelem nem szükséges. Hazánkban biztonsággal termeszthető.

A kivi gyümölcs nagy mennyiségben C-, K- és B-vitamint tartalmaz, mindezek mellett gazdag természetes antioxidánsokban, ill. makró- és nyomelemekben.

Vizsgálatok bizonyítják, hogy napi 3 kivi fogyasztása 15 Hgmm-rel csökkenti a magas vérnyomást.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.