Gesche

Gesche

1 590 Ft

Új nemesítésű bio fajta, édes, rendkívül sötét színű, már bébicéklának is.

36 készleten

Cikkszám: BioV-CEKLA-RSrü9.

A Gesche cékla bio vetőmag a legfrissebb fajtaelismerés.

Bőtermő, gömbölyű, egységes megjelenésű cékla, sima héjjal és sötétvörös hússzínnel.

Tömeg 0,005 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Gesche cékla bio vetőmag

A Gesche cékla bio vetőmag a 2019-es év egyik újdonsága, a legfrissebb fajtaelismerés. Bőtermő, gömbölyű, egységes megjelenésű cékla, sima héjjal és sötétvörös hússzínnel. Betakarítható egészen kicsinek bébi céklaként, majd normál méretű, leveles csomózott céklának. Tárolásra jó talajban akár 60-70 dkg-osra is megnőhet enélkül hogy fásodna, vagy veszítene sötét színéből.

Kellemesen édes ízű, friss fogyasztásra és tárolásra egyaránt alkalmas.

Az egyre divatosabb bébi cékla előállítására különösen alkalmas, mert már egészen kis méreténél kialakul a sötét vörös szín. Kifejezetten édes íze alkalmassá teszi nyersen, reszelve is salátákba. Ivólének pedig magában is alkalmas.

Sütéskor nincs kesernyés mellékíze.

Ennek a fajtának a levelét is érdemes felhasználni, mert nagyon jó íze és vöröses leve van.

Vetés szabadföldbe: március második-fele-április második fele/július első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július első felétől/október második fele

Tartalom: kb. 5 g mag

Ezermagtömeg: 9,72 g

A Gesche cékla biológiai növényvédelme

Kifejezetten edzett növény, melyeknek kevés betegsége és kártevője van.

A leveleken néha tapasztalható lyukacsosodás egy gombabetegség miatt lép fel. Ennek kitűnő ellenszere a Polyversum nevű élő gomba készítményünk. Az esetek többségében azonban erre sincs szükség a termesztéshez.

A tápanyagellátás problémás lehet. Ennek az az oka, hogy bár szereti a tápanyagot, igen nagyra nő a magas nitrogén tartalmú szerves trágyáktól, de képes a gumójába nagy mennyiségű nitrátot tárolni, ami mérgező lehet. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy inkább komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) dolgozzunk be a talajba, valamint ültessük pillangós elővetemény után.

ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.