Gesche

Cikkszám: BioV-CÉKLA-RS324.
Kategóriák: , .

Gesche

1 390 Ft

Gömbölyű lila cékla

Elfogyott

Tömeg 0.01 kg
Faj

csomagolás

Bio besorolás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Gesche cékla bio vetőmag

A Gesche cékla bio vetőmag a 2019-es év egyik újdonsága, a legfrissebb fajtaelismerés. Bőtermő, gömbölyű, egységes megjelenésű cékla, sima héjjal és sötétvörös hússzínnel. Betakarítható egészen kicsinek bébi céklaként, majd normál méretű, leveles csomózott céklának. Tárolásra jó talajban akár 60-70 dkg-osra is megnőhet enélkül hogy fásodna, vagy veszítene sötét színéből.

Kellemesen édes ízű, friss fogyasztásra és tárolásra egyaránt alkalmas.

Az egyre divatosabb bébi cékla előállítására különösen alkalmas, mert már egészen kis méreténél kialakul a sötét vörös szín. Kifejezetten édes íze alkalmassá teszi nyersen, reszelve is salátákba. Ivólének pedig magában is alkalmas.

Sütéskor nincs kesernyés mellékíze.

Ennek a fajtának a levelét is érdemes felhasználni, mert nagyon jó íze és vöröses leve van.

Vetés szabadföldbe: március második-fele-április második fele/július első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július első felétől/október második fele

Tartalom: kb. 5 g mag

Ezermagtömeg: 9,72 g
A Gesche cékla biológiai növényvédelme

Kifejezetten edzett növények, melyeknek kevés betegsége és kártevője van.

A leveleken néha tapasztalható lyukacsosodás egy gombabetegség miatt lép fel. Ennek kitűnő ellenszere a Polyversum nevű élő gomba készítményünk. Az esetek többségében azonban erre sincs szükség a termesztéshez.

A tápanyagellátás problémás lehet. Ennek az az oka, hogy bár szereti a tápanyagot, igen nagyra nő a magas nitrogén tartalmú szerves trágyáktól, de képes a gumójába nagy mennyiségű nitrátot tárolni, ami mérgező lehet. Ezt úgy tudjuk megakadályozni, hogy inkább komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Kertmester) dolgozzunk be a talajba, valamint ültessük pillangós elővetemény után.

Tápanyag utánpótlási ötletek biokertekben:

VIDEO
ReinSaat vetőmagok

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag