Gloria

Gloria

5 490 Ft

Napsugárzásnak jobban ellenálló, finom, bőtermő szeder.

Elfogyott

Cikkszám: KONTCSER-SZEDER-JAR-044.
Kategóriák: , .

A Gloria szeder konténeres cserje tüskétlen, közép-korai érésű fajta.

Július végétől szedhető. Bogyói nagyok, kemények, könnyen szállíthatók.

Tömeg 2 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

gloria szeder konténeres cserje

A Gloria szeder konténeres cserje tüskétlen, közép-korai érésű fajta. Július végétől szedhető.

Ez egy új fajta a biotermesztésben. Az UV sugárzást kissé jobban bírja és kevésbé ég meg. Bogyói nagyok, kemények, könnyen szállíthatók. Ennek ellenére ízük és édességük vetekszik a LochNess-el. Nagyon finom, gyorsan nő. Feketén már mindig elérik végső cukortartalmukat.

Nagyon erős, vastag vesszői felfelé törők és erős támrendszer is kell melléjük. Betegségekre nem érzékeny, teljesen alkalmas biokerti termesztésre.

A telepítést követő első években bőven lássuk el trágyával, hogy kitölthesse az egész tenyészterületét.

A gloria SZEDER konténeres cserje BIOLÓGIAI NÖVÉNYVÉDELME

A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja a hajtásokat, melyeken július és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek.

Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vágják le és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A szürke rothadás: a levelek szélein és a gyümölcsökön megjelenik egy réteg szürke, vattaszerű rothadás. Az érintett levelek elfonnyadnak, elfakulnak és rothadásnak indulnak. A betegség könnyen terjed. A betegség elterjedésének elkerülése végett gyűjtsék össze és pusztítsák el a beteg gyümölcsöket és permetezzenek Polyversummal

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá Orgevit fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.