Golden everest

Golden everest

3 990 Ft

Aranyszínű, szuperédes málna.

6 készleten

Cikkszám: KONTCSER-MALNA-JAR-043.
Kategóriák: , .
Tömeg 2,5 kg
csomagolás

Bio besorolás

Faj

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Golden everest málna

A Golden everest málna sárga, szinte savmentes termései teszik értékessé ezt a fajtát, mely különleges aromájával kiváló lekvárok, édességek és gyümölcslé készítéséhez.

Terméseit június közepén hozza.

Savtartalma sokkal kisebb, mint piros rokonáé, ezért édesebb, a gyerekek nagyon szeretik.

Íze kifejezetten édes, aromás. Növekedése erős, vesszői hosszúak, ívesen lehajlók. A sarjak tüskések. Gyümölcse dekoratív, világossárga, az érés folyamán sötétsárga színűvé válik. A bogyó nagyméretű, kúpos, húsa leves, nagyon édes, alacsony savtartalom jellemzi..

A levélbetegségekre közepesen fogékony. Könnyen szedhető. Szedéskor közepesen kemény, majd gyorsan puhul. Friss fogyasztásra kellemes édes íze miatt kiváló málna fajta.

A Golden everest málna biológiai növényvédelme:

A hajtások elszáradása egy gombabetegség, ami megtámadja a hajtásokat, melyeken julius és augusztus között kékes foltok jelentkeznek, és idővel egyre jobban növekednek. A végek elszáradnak, a levelek lehullnak és az ágak kérgén mély sebek jelentkeznek. Ha észreveszik ezeket a tüneteket, vagják le és égessék el a megtámadott ágacskákat, permetezzék Polyversummal. Ilyen esetekben a talaj Trifenderes fertőtlenítése is hasznos lehet.

A szürke rothadás: a levelek szélein és a gyümölcsökön megjelenik egy réteg szürke, vattaszerű rothadás. Az érintett levelek elfonnyadnak, elfakulnak és rothadásnak indulnak. A betegség könnyen terjed. A betegség elterjedésének elkerülése végett gyűjtsék össze és pusztítsák el a beteg gyümölcsöket és permetezzenek Polyversummal.

A poloskák ellen NeemAzallal tudunk védekezni.

A tápanyagot meghálálja. Érdemes alá DCM gyümölcs fermentált trágyánkat kijuttatni. Telepítéskor javasoljuk Natur Terra, vagy AlgilBio talajbaktériumos oltóanyagainkat használni, kevés komposztra öntve.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.