Gránátalma

Gránátalma

8 890 Ft

Antioxidáns bomba kiskertekbe is! 

Elfogyott

Cikkszám: Konteneres-fa-granatalma-pul-102.

A Gránátalma konténeres gyümölcsfa oltvány -20 fokig fagytűrő, hazánkban is jól termeszthető. Nem támadják betegségek.

Tömeg 16 kg

Gránátalma konténeres gyümölcsfa oltvány

A gránátalma konténeres gyümölcsfa oltvány a mitológia szerint Aphroditének, Zeusz feleségének köszönhető. Ő maga ültette Ciprus szigetén az első gránátalmát, mely a sziget fő nevezetessége lett.

A gránátalma lombhullató cserje vagy kis fa egyszerre dísznövény és gyümölcstermő bokor is. A fára jellemző a váltakozó színű levelek, a gyönyörű narancsvörös, trombita alakú, fodros virágok és a piros gyümölcsök.
A növény rendkívül szívós, hosszú élettartamú. Sokféle talajon megél, legyen az homokos, agyagos vagy savanyú. Akár tíz méteresre is megnőhet.

A növény tartása igazán egyszerű, nem támadják betegségek!

A Gránátalma -20 fokig fagytűrő, hazánkban is jól termeszthető.  Napfényigényes, szárazságtűrő, de az első évben öntözni kell.

Gyümölcs jellemzői:
Ékessége gömb alakú gyümölcse, mely akár 12 cm átmérőjű is lehet, héja piros-barna színű, bőrszerű, tele ropogós magvakkal, minden egyes mag hártyaszerűen beburkolva.

Érési ideje: október hónapban

Porzói: a virágok önbeporzók, de kölcsönös beporzással javul a termékenység

Metszése: első három évben folyamatosan rövidítsük meg az ágakat, hogy hajtásnevelésre ösztönözzük, hiszen gyümölcs ott növekszik, ahol hajtás is van, harmadik év után már csak ritkítsuk az ágakat

Felhasználása: Bogyójából gyümölcslé, levesek, mártások, zselék, sütemények, fagylaltok készülnek.

Jótékony hatásai: Kiemelkedő antioxidáns és gyulladásgátló hatása, rák, szív- és érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, bakteriális fertőzések területén elért pozitív eredmények. A gránátalma leve és a magból nyert olaj kivételes hatással van az öregedés ellen, harcot vív a szabadgyökökkel. Jó hatással van a fogakra, véd a fogszuvasodás ellen.

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat, biokiskertesz.hu oldalunkon online konzultációt is folytathat szakembereinkkel (Székely Gyöngyvér).
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.