Greek Mountain tea

Greek Mountain tea

1 590 Ft

Fagy és aszálytűrő növény, amelynek gyógyhatású teája finom ízű.

30 készleten

Cikkszám: BioV-GYOGYNOVENY-RSkr54.

A Greek Mountain tea bio vetőmag, latin nevén Sideritis Syriaca népszerű mediterrán gyógynövény.

Magyar neve Sármányvirág. 30-50 cm magas.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Greek Mountain tea bio vetőmag

A Greek Mountain tea bio vetőmag, latin nevén Sideritis Syriaca népszerű mediterrán gyógynövény. Magyar neve Sármányvirág. Az árvacsalánok családjába tartozik. 30-50 cm magas félcserje, amely a mediterráneumban bőségesen terem.

Talajtakaró párnacserje bársonyos levelekkel és halványsárga virágokkal. Szára egyenes, a leveleit finom szőrök borítják. Júniustól szeptemberig virágzik.

A Sármányvirág (Sideritis scardica) már az ókori görögök számára is ismert volt. A gyógynövény hatásait Dioscorides írta le. Az ősi időkben a csaták során, vasfegyverek által okozott sebek gyógyítására használták. A görög nyelvben a Sideritis szó azt jelenti, hogy “vasból készült, vagy vasat tartalmazó”. A gyógynövény rokonságába tartozik a menta, kakukkfű, zsálya, levendula és egyéb fontos gyógynövények.

A bolgárok a Greek Mountain gyógyító képességét leginkább a potencia javulására alkalmazzák, de a hagyományos orvoslásban különösen az emésztési problémák, és a csontbetegségek gyógyítására. Nem csak illóolajokat, hanem káliumot, magnéziumot, nátriumot, cinket, alumíniumot, vasat, hanem szelént is tartalmaz. A népi gyógyítók a sármányvirágból készülő teát a test megtisztítására, megnyugtatására, vitalitásra és védelmére ajánlják.

Tartalom: kb. 50 db mag

Ezermagtömeg: 1,38 g

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Greek Mountain vetőmag csírázóképességére saját, speciális előírásokat használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.