Green Globe

Green Globe

1 590 Ft

Mediterrán zöldségkülönlegesség.

26 készleten

Cikkszám: BioV-KULONLEGES-RScv41.

A Green Globe articsóka bio vetőmag termése évelő, ráadásul bírja a félárnyékot ezért a fák tányérjába remekül ültethető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Green Globe articsóka bio vetőmag

A Green Globe articsóka bio vetőmag termése a permakultúrások kedvenc zöldsége, mert évelő, ráadásul bírja a félárnyékot ezért a fák tányérjába remekül ültethető.

Az ínyencek zöldféléje. Februárban vethetjük cserépbe. Kelés után viszonylag korán át kell ültetni, majd májusban kiültetni tápanyag dús talajba. A bimbókat röviddel virágzás előtt vághatjuk, de csak a második évtől. Télen óvjuk a fagytól. Tőosztással is szaporítható.

Földközi-tenger vidékérő származó fészkes virágzatú és különlegesen dekoratív növény, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaország melegebb száraz vidékein az egyik fő zöldségkultúra, nagyon kedvelt.

A Green Globe articsóka ízletes bimbóját fogyaszthatjuk, levele pedig gyógyászati alapanyag.

Maga az articsóka vadon nem fordul elő, valószínűleg Délnyugat-Európából vagy Észak-Afrikából származik. Évelő, gyökértörzse minden évben vastagodik, fokozatosan elfásodik. A gyöktörzs legidősebb része 4-5 éves, ekkor elpusztul a gyöktörzs ezen része. Merev tőlevelekből álló levélrózsája általában felálló. Levelei szürkén molyhosak, felül fénylő zöld színűek.

A Green Globe articsóka a napos, esetleg enyhén félárnyékos, meleg területeket kedveli, melyeken még kevesebb vízzel is beéri. Ha árnyékba ültetjük, akkor a virágok elaprózódnak. A szép fejlődéshez 15°C feletti hőmérsékletet igényel, télen a fagytól takarással védeni kell.

Keserű ízű szárlevelei gyógyászatilag aktív vegyületeket tartalmaznak, népgyógyászatban vércukorszint-csökkentő, epehajtó, vizelethajtó és gyomorerősítő szerként használják. Bőrgyógyászatban ekcémára és egyéb gyulladások ellen használják.

Vetés ideje palántaneveléshez: február első fele-március végéig

Kiültetés szabadföldbe: május második fele-június első fele

Betakarítás ideje szabadföldön: július első felétől szeptember végéig

Tartalom: kb. 30 db mag

Ezermagtömeg: 43,65 g

Az Green Globe articsókabiológiai növényvédelme

Kiültetéskor  célszerű Artis nevű élő gomba készítményünkkel fertőtleníteni a talajt a benne élő kártevők (pajorok, káros fonalférgek) ellen.

Levél- és gyökértetű fertőzés ellen pedig WETCIT narancsolajos készítményünkkel védekezhetünk.

A bagolylepke pajorja, a szipoly- és bogyómászó poloskák, illetve az aknázólegyek ellen kell olykor NeemAzal-al kezelni.

A Green Globe articsóka tápanyagot meghálálja, érdemes alá komposztot, baktériumtrágyákat (pl.: AlgilBio) és fermentált trágyákat (Orgevit) bedolgozni.

REINSAAT VETŐMAGOK

A ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei a legalkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A csírázóképességre saját, speciális előírásokat is használnak, a hatóságilag előírtakon felül, így ezeknek a vetőmagoknak az átlagosnál jobb a kelési aránya. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Cégünk folyamatos szakmai kapcsolatban áll az előállító ReinSaat céggel és a vetőmag előállítást is nyomon követjük, ellátjuk márka képviseletüket.

Vetőmag visszafogásra ezek a legalkalmasabb növények!

RENDSZERBEN GONDOLKODUNK!

Termékeink egy egységes, jól átgondolt és kipróbált rendszer részei, melynek alapja a biológiai növényvédelem.

Webáruházunk csak olyan növényeket forgalmaz, amely alkalmasak biotermesztésre. Minden nálunk kapható növényhez biztosítjuk a vegyszermentes, korszerű védelem lehetőségét, igyekszünk minden olyan eszközt, készítményt forgalmazni, amely segítségükre lehet egy ökológiailag fenntartható kert működtetéséhez.

Biokert Magazinban az éppen aktuális, szezonális teendőket, ajánlott módszereket ismertetjük, ha szeretne értesülni a friss írások megjelenéséről, iratkozzon fel rá!
FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport-ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Tanfolyamainkon pedig elsajátíthatja speciális biológiai növényvédelmi technológiáinkat.