Green Hokkaido

Cikkszám: BioV-TOK-RS438.
Kategóriák: , .

Green Hokkaido

1 390 Ft

Sötét zöld héjú Hokkaido tök

3 készleten

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Értékelje!

Green Hokkaido tök bio vetőmag

A Green Hokkaido tök bio vetőmag széles, gömbölyded, zöld héjú, narancssárga húsú hokkaido tök. Kellemes, dió-szerű íze van. A termés 1,5-2 kg. Szeptember-októberben betakarítva január-februárig tárolható.

Amerikából került át Japánba, ahol Hokkaido szigetén nemesítették ki ma ismert fajtáját.

Az angolszáz konyhamagazinok szuperlatívuszokban beszélnek erről a hokkaido tök fajtáról. Amíg valaki nem kóstolja, addig úgysem érti, hogy mi lehet olyan különleges egy sütőtökben. Simán sütve is maradandó élmény, de aki kipróbálja a Hokkaidó krémlevest, amelyet az eredeti tökhéjban szolgálnak fel, az biztosan megpróbál szerezni néhány magot és elveti a kertben.

Amíg egy kisebb dobosi tök 2-3 kiló, addig a Hokkaido általában 1-1,5 kiló, és megvan benne minden, amit egy sütőtökben szeretünk. A húsa lisztes, vastag és mindig édes. Ezenfelül rendelkezik egy diós – erős sütőtök – aromával, ami hihetetlenül finom.

A hokkaido tök termését nem olyan könnyű felvágni, mint a kanadai sütőtököt, de könnyebb, mint a dobosit. Szokták sütni és levesnek is isteni.

Termesztése nem különbözik a többi sütőtöktől, de távoli származása miatt egyenlőre a kártevők és kórokozók szerencsére nemigen bántják. A biokertek hálás növénye.

Vetés szabadföldbe: április második fele-május végéig

Betakarítás ideje szabadföldön: július első fele-szeptember végéig

Tartalom: kb. 10 mag

Ezermagtömeg: 195,20 g

A Green Hokkaido tök biológiai növényvédelme

Vetés előtt érdemes Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel kezelni a vetőmagot.

Biogazdálkodásban a helybe, fészekbe vetés jobb, mert palántaneveléssel csak minimálisan hozható előre a termésérés, viszont a palánták sérülékenyebbek és gyökerük kevésbé erős és melyre hatoló.

Az ellenálló fajtáknál (pl: Green Hokkaido tök), beállt biotermesztésben ritkán kell a továbbiakban beavatkozni növényvédelemmel. Inkább a lisztharmat okozhat gondokat, amit a Prosilicon speciális lúgos, természetes szilikát alapú készítményünkkel lehet megoldani. Ennek a készítménynek további előnye, hogy a benne található speciális szilikát ásványok beépülnek a bőrszövetbe és erősítik azt, így a repedés és bakteriális fertőzések ellen is védi a termést.

Az olyan kifejezetten tökfélékre jellemző gombás betegségek ellen, mint például a fuzáriumos hervadás, kladospóriumos , kolletotrichumos betegségek és a tökperonoszpóra, elsősorban agrotechnikával védekezünk, azaz vetésváltással, ellenőrzött vetőmag használatával. Amennyiben mégis fellép valamelyik fertőzés, akkor a beteg növényt távolítsuk el, az egészségeseket pedig megelőzésként kezeljük Polyversum nevű élő gomba készítményünkkel.

A vírusok ellen kizárólag a levéltetvek rajzásának akadályozásával lehet védekezni, mert azok viszik át. Ezt sárga ragadós lapokkal tudjuk megtenni.

ReinSaat vetőmagok

ReinSaat KG-nál a vetőmagok biodinamikus gazdálkodásból származnak. A nemesítés kifejezetten az ellenállóképesség fokozását veszi célba.

Az általuk előállított vetőmagokból sokkal edzettebb, ellenállóbb növények nevelhetők, mint az egyéb nagyüzemi vetőmag előállító cégek magjaiból. A ReinSaat növényei sokkal alkalmasabbak kiskerti bio termesztésre.

A Green Hokkaido tök Magyarországon is bevált. Egészséges, ellenálló növényeket nevelhetünk belőlük.

Nem forgalmazunk hibrid fajtákat. Az egészséges termő növényekről begyűjtött vetőmag így kiválóan használható a további években is mint vetőmag.